Hlavní obsah

Slavia ztratila první body, prohrála v Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 4. kole extraligy na svém ledě Slavii 3:2. Pražané sice v průběhu třetí třetiny snížili tříbrankové manko, ale na vyrovnání nedosáhli a ztratili tak první body v sezóně. Posledním stoprocentním týmem soutěže tak zůstávají Pardubice.

Článek

Jihočechům v nezvyklých černých dresech stačilo k otevření skóre jen několik úvodních návštěv útočného pásma. Na počátku druhé minuty Gulaš od zadního mantinelu přesně našel mezi kruhy Květoně, jenž pohotovou střelou po ledě překonal Kopřivu. V dalším průběhu hráli hosté dvakrát přesilovku, ale žádnou výraznou šanci si nevytvořili.

Ani domácí příliš nezaměstnávali gólmana Slavie. V 17. minutě ale po rychlé a přímočaré akci přidali druhou trefu, když Červený zatáhl puk po pravém křídle, našel v jízdě Kuchejdu a ten znovu střelou po ledě našel skulinku mezi Kopřivovými bruslemi. Krátce před první sirénou mohli Pražané korigovat, ale Doležal po Kůrkově přihrávce nepřesně zacílil.

Budějovičtí nevyužili přesilovku při trestu Tomici, kterou rozdělila první a druhá třetina, ale brzy nato svého soupeře znovu zmáčkli, Kolarz od modré nahodil kotouč před Kopřivu a důrazně hrající Pšurný zblízka bekhendem zvýšil na tříbrankový rozdíl. Nepříjemnou střelou z levé strany vyzkoušel Kovářovu pozornost slavistický obránce Kadlec, většinu času se však nadále hrálo pod taktovkou Mountfieldu.

Nájezdem z levého křídla se prezentoval Podlešák, tvrdě vypálil Polodna, jenž spolu s obráncem Němečkem přišel na pomoc z prvoligového Písku, po Kašpaříkově nahrávce trefil Martynek tyčku. Stejný kousek se povedl také Podlešákovi. V závěru druhého dějství hráli hosté dvakrát přesilovku, ale bez efektu.

V úvodu třetí třetiny Slavisté potrestali ležérní práci budějovické obrany a rychlou kombinaci zakončil zblízka obránce Kolařík. Svěřenci trenéra Růžičky se potom sami připravili o spoustu drahocenného času třemi za sebou jdoucími vyloučeními, ale v 51. minutě nedůslední domácí obránci nechali Svobodu lacino vstřelit druhý gól. Ze zápasu se stalo drama, zvláště když na trestnou lavici usedl Martynek a po jeho návratu Mikeska. Pražané ale Kováře neohrozili a nedostali se ani ke hře bez gólmana.

HC Mountfield České Budějovice - HC Slavia Praha 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. L. Květoň (Gulaš, Langhammer), 17. Kuchejda (Červený, Kranjc), 24. R. Pšurný (Kolarz) - 44. Kolařík (Kalus, Sklenář), 51. T. Svoboda. Rozhodčí: Hribik, Husička - Kis, Jindra. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 3802.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Němeček, Vráblík, Kolarz, Mikuš - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Polodna, Mikeska, Podlešák - Kuchejda, Červený, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Šulc, Kuboš, Vašíček, Kolařík, Krejčík, Roth - T. Svoboda, V. Růžička, Tomica - Kalus, M. Čermák, Sklenář - Kůrka, J. Doležal, P. Jelínek - Jaškin, T. Hertl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články