Hlavní obsah

Karlovy Vary prohrály s Libercem a zůstávají bez bodu

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů prohráli v 5. kole extraligy doma s Libercem 1:3 a zůstávají i po čtvrtém utkání v nové sezoně bez bodu. Bílí Tygři se radovali z plného zisku poprvé v sezoně. Severočechy nasměrovali k výhře trefami v úvodním dějství Tomáš Urban a Michal Bulíř, v závěrečném dějství po snížení Františka Skladaného pojistil výhru kapitán Petr Nedvěd.

Článek

Karlovarští se navíc museli obejít bez svého kapitána Václava Skuhravého, který má z pátečního utkání v Kladně naražená žebra. Domácí začali aktivně a hned ve druhé minutě si vynutili přesilovku, ale Kumstát, Skladaný ani Dej své šance nevyužili. V deváté minutě se tak radovali z vedení hosté. Unikajícího Urbana nedovoleně zastavil Bombic a z nařízeného trestného střílení otevřel Urban povedeným blafákem skóre.

Liberec získával převahu a ve 13. minutě v přesilové hře zvýšil náskok Bílých Tygrů Bulíř, který opakovanou střelou dotlačil puk Mensatora a slavil svou premiérovou branku v nejvyšší soutěži. Domácí mohli ještě do konce úvodního dějství snížit, ale Dejovu střelu z bezprostřední blízkosti Pinc efektním semaforem zlikvidoval.

V úvodu druhé třetiny měli domácí smůlu, když Gulaši nastřelil jen tyč liberecké branky. Zápas pak upadl do průměru. Severočeši šikovně bránili své obranné pásmo, do kterého se Západočeši jen s obtížemi dostávali.Z celkové šedi vybočily jen občasné závary před Pincem, zejména ve chvílích, kdy byla na ledě Klímova formace.

Snížení se dočkali domácí v 50. minutě, kdy se zapsal mezi střelce Skladaný. V čase 52:05 ale Liberec opět odskočil domácím na rozdíl dvou branek. Zcela nepokrytý Nedvěd opakovanými dorážkami dotlačil puk za Mensatorova záda. Západočechům nepomohla ani závěrečná minutová power play.

Karlovy Vary - Liberec 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 50. Gřegořek (Dej, Skladaný) - 9. T. Urban z trestného střílení, 13. Bulíř (Trončinský), 53. P. Nedvěd. Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 2496.
Mensator - D. Nosek, Gulaši, Bombic, Gřegořek, Gründling, Prošek, M. Rohan, Přindiš - Kumstát, Pech, Košťál - Melenovský, Skladaný, Dej - Kuběna, T. Klíma, Zaťovič - T. Rohan, Vachovec, Kupec. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.
Pinc - Čakajík, Výtisk, Trončinský, Hay, Derner, Kajínek, Holub, Ulrych - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Dušek, Vak, Vantuch - Bárta, T. Urban, Víšek - Špaček, Bulíř, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama