Hlavní obsah

Brňanům zajistil vítězství nad Spartou 4:3 nájezd Pospíšila

Hokejisté Komety Brno porazili v pátém kole extraligy Spartu 4:3 až po samostatných nájezdech, přestože s Pražany prohrávali už 1:3. Rozhodující nájezd proměnil Tomáš Pospíšil a Sparta stále čeká na první vítězství v nové extraligové sezoně.

Článek

Dvěma zbytečnými vyloučeními hned v úvodu zápasu nabídli Brňané svému soupeři, aby se dostal do tlaku. Po obránci Valachovi usedl na trestnou lavici i další zadák Bičánek. Sparta sice 16 sekund dlouhou přesilovku pět na tři nevyužila, ale v dalším pokračování početní výhody otevřel skóre Pacovský. Domácí hokejisté znervózněli, nemohli se dostat do obvyklého tempa, které diktovala kombinačně přesnější a také bruslařsky rychlejší Sparta. Tlak vyjádřil v osmé minutě další brankou Sparty Tomáš Rachůnek.

Svěřenci kouče Zdeňka Venery upadli do psychické krize, jejich poněkud těžkopádná hra neměla mnoho nadějí na vytvoření převahy. Nepomohla tomu ani ztráta obránce Philippa, pro kterého po nárazu na mantinel už po deseti minutách zápas skončil. Z ojedinělého protiútoku se sice podařilo ve 13. minutě snížit Jaroslavu Svobodovi, jehož střela zapadla za záda brankáře Pöpperleho. Ovšem ani tento gól příliš v první třetině Kometu neoživil, dění ovládala stále Sparta.

Ta také v úvodu druhé třetiny přidala třetí branku, o kterou se postaral Přibyl. Ještě předtím chytil brankář Hovi po chybě obránců sólový nájezd Ivana Rachůnka. Brňanům nepomohla ke vzchopení ani téměř půldruhé minuty dlouhá přesilovka pět na tři, v níž vážněji brankáře Sparty neohrozili. Teprve druhá branka, kterou ve 29. minutě po Pospíšilově akci zaznamenal Hubáček, přinesla zvrat. Bojovně naladění domácí hokejisté zvýšili důraz i rychlost, Sparta se najednou ocitla v defenzívě a spoléhala pouze na ojedinělé protiútoky. Ve 38. minutě měl blízko k vyrovnání Pospíšil, jehož pokus o blafák ale Pöpperle v poslední chvíli vystihl.

K vyrovnání vedle větší aktivity Brňanům napomohla přesilová hra při níž se podařilo ve 43. minutě Čermákovi vyrovnat. Po tomto gólu začala Sparta myslet více na ofenzívu a také se dostávala častěji do šancí. Rozhodnutí měl na hokejce Ivan Rachůnek, ale i jeho druhé sólo v zápase brankář Hovi chytil. Ve druhé polovině závěrečné třetiny dostal zápas spád, rozhodnutí ale v normální hrací době nepadlo. V závěru prodloužení Kometa nevyužila přesilovku, ale v nájezdech strhla vítězství na svou stranu. Prosadili se Hubáček a Pospíšil, za Spartu se trefil jen Broš.

Kometa Brno - Sparta Praha 4:3 sn (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Jaroslav Svoboda (Dlouhý), 29. Hubáček (Pospíšil), 43. L. Čermák (Kempný), rozhodující sam. nájezd Pospíšil - 4. Pacovský (Broš, I. Rachůnek), 8. T. Rachůnek (Bližňák, Pacovský), 23. Přibyl (T. Rachůnek, Krstev). Rozhodčí: Rozhodčí: Minář, Husička - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Hovi - Švrček, Žižka, Kempný, Bičánek, Valach, Malec - Pospíšil, R. Hruška, Podkonický - Erat, L. Čermák, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Holec, Dlouhý - H. Zohorna, Koreis, Jakub Svoboda. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, Krstev, Kučný, Philipp, Husák - Tenkrát, Broš, I. Rachůnek - Pacovský, Bližňák, Ton - Y. Treille, Foster, Lapšanský - Přibyl, Žalčík, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač, Martinec a Žemlička

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice