Hlavní obsah

Mistr přehrál Slavii, Litvínov prohrál se Zlínem po nájezdech

lik, grgSport.cz

Hokejová extraliga má po neúplném šestém kole opět nového lídra, o kterém rozhodl zápas Litvínova se Zlínem. Dosavadní lídr v něm prohrál s hostujícími Berany 1:2 po samostatných nájezdech a Zlín se tak vyhoupl do čela tabulky. Třetí je se stejným počtem bodů Liberec, jenž doma porazil brněnskou Kometu 2:1. Prvních bodů v soutěži se dočkala Mladá Boleslav, která vyhrála po nájezdech na ledě Kladna.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu do sítě Slavie.

Článek

Na jaře Třinec přehrál Slavii v semifinále a vyšel mu i další vzájemný zápas v nové sezóně. Úřadující šampión se rozstřílel až v poslední třetině, kdy hostům nasázel čtyři branky a může se těšit na posun v tabulce z dvanáctého místa. Slávisté nemohli počítat s Petrem Kalusem, nejtrestanější hráč ligy měl na jeden zápas zákaz startu.

Jakub Sklenář ze Slavie se snaží překonat brankáře Třince Petera Hamerlíka. foto: ČTK/Petr Sznapka

Proti Zlínu vyjel v Litvínově nejproduktivnější útok sezóny - Hübl, Lukeš, Kubinčák, ale první branky se dočkali diváci až ve třetí třetině a to z hole obránce Stříteského. Sedm minut před koncem však v přesilové hře Zámorský vyrovnal a došlo až na samostatné nájezdy. Domácí se prosadili pouze jednou, zatímco za Zlín se trefili Leška a Holík. Berani vyhráli pátý z posledních šesti soubojů v Litvínově.

Pardubice v úterý bez problémů na vlastním ledě přejela Sparta, nyní si pověst trochu vylepšily. S Českými Budějovicemi sice prohrávaly až do 53. minuty, ale pak Elkins vyrovnal. V poslední minutě dostal trest za nedovolené bránění hostující Gulaš a domácí na začátku prodloužení rozhodli gólem Barteka. Pardubice na svém stadiónu porazily Jihočechy ve třináctém z posledních čtrnácti zápasech.

Michal Dragoun z Kladna (vlevo) a Milan Mikulík z Boleslavi se přetlačují v utkání 6. kola extraligy. foto: ČTK/Zbyněk Stanislav

Nejhorší tým poslední sezóny z Mladé Boleslavi se v pátek dočkal prvních bodů v novém ročníku. Vybojoval je na ledě Kladna, kde vyhrál 2:1 po samostatných nájezdech, ve kterých uspěl pouze Marek Loskot. V sestavě Rytířů už chyběl útočník Miloslav Hořava, který se dohodl na smlouvě ve švýcarském klubu Servette Ženeva.

Liberec v minulé sezóně porazil Kometu třikrát v řadě a pokračuje v tom i v nové sezóně. Kometa sice na severu Čech vedla už od druhé minuty zásluhou Jakuba Svobody, ale Špaček ve druhé třetině vyrovnal. Devět minut před koncem zápasu rozhodl o výhře domácích Michal Bárta.

Hokejová Tipsport extraliga - 6. kolo:
Třinec - Slavia 4:0on-line
Branky: 45. Bonk, 47. Hrabal, 56. Marosz, 58. Hrňa.
Litvínov - Zlín 1:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 48. Stříteský - 53. Zámorský, rozh. nájezd Holík.
Pardubice - Č. Budějovice 2:1 v prodlouženíon-line
Branky: 53. Elkins, 61. Bartek - 9. L. Květoň.
Kladno - Ml. Boleslav 1:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 30. Dragoun - 35. Balaštík, rozh. nájezd Loskot.
Liberec - Brno 2:1on-line
Branky: 33. Špaček, 51. Bárta - 2. Jak. Svoboda.
Předehrávka
Plzeň - Karlovy Vary 6:2
Dohrávka
11. října: Sparta - Vítkovice

Reklama