Hlavní obsah

Vary ztratily v prodloužení dobře rozehraný duel s Vítkovicemi

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů prohráli v 7. kole extraligy s Vítkovicemi 2:3 v prodloužení. Domácí ještě před polovinou třetí části vedli 2:0, poté ale inkasovali, zranil se jim gólman Lukáš Mensator a Viktor Ujčík necelé čtyři minuty před vypršením základní hrací doby vyrovnal. O vítězi rozhodl v čase 61:07 Jiří Burger.

Článek

Domácí Energie s novou posilou do obrany Mockem a uzdraveným kapitánem Skuhravým začala velice aktivně. Hned po úvodním buly se řítil na Málka Kumstát, ten však byl připraven. Po nastřelené tyči bekem Noskem vyústila aktivita Západočechů v první přesilovku, při které se již měnilo skóre. Střelu Kumstáta dorazil z bezprostřední blízkosti v páté minutě Pech.

V polovině úvodní třetiny se Karlovarským naskytla přesilová hra o dva muže navíc v délce 27 vteřin, ale bez výraznějšího efektu. Také Vítkovice se dostaly ke slovu; nebezpečné byly zejména při svých přesilových hrách, ale Mensator byl vždy na místě. Situaci ve 20. minutě, kdy střela Svačiny orazítkovala tyč, musel hlavní sudí konzultovat s videorozhodčím.

Urputný boj pokračoval i v prostředním dějství. Vítkovičtí zatlačili domácí borce do jejich obranného pásma, ale Húževka minul branku a Štefankovu příležitost zlikvidoval pozorný Mensator. Nespokojenost se svou hrou dal ve 27. minutě najevo Gřegořek - ranou o mantinel rozlomil svoji hůl, což neušlo pohledům hlavních arbitrů a inkasoval trest na 10 minut.

Když Severomoravané nevyužili Burgrem a Šedivým své velké příležitosti, měnilo se k radosti domácích skóre na druhé straně. Ve 40. minutě, kdy propadli hostující obránci, řítili se na Málka sami Kumstát s Pechem a ten se při signalizovaném vyloučení hostí podruhé nemýlil.

Po velice špatně sehrané početní výhodě Západočechů se misky vah zápasu začaly naklánět na stranu Vítkovic. V 50. minutě snížil při signalizovaném vyloučení domácích Tomáš Káňa, navíc o několik desítek vteřin později zaplatil Mensator svůj efektní zákrok při střele Svačiny zraněním a do branky tak musel nerozcvičený Benda.

Tři minutě před koncem řádné hrací doby bylo srovnáno. Ujčík si vychutnal Bendu a zasunul puk pod jeho levým betonem. Obrat ve skóre psychicky neunesl Zaťovič, který narazil na mantinel svého bývalého spoluhráče z minulé sezony Slobodu.

Výhoda jednoho muže pro Vítkovice se tak přenesla i do prodloužení, jež po necelých dvou minutách ukončil Ujčík po nezištné přihrávce Burgra.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 2:3 PP (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Branky: 5. Pech (Kumstát, Nosek), 40. Pech (Kumstát) - 50. T. Káňa (Burger, Sloboda), 57. Ujčík (Malík), 62. Burger (Ujčík). Rozhodčí: Lacina, Smitka - Bejček, Charvát. Vyloučení: 8:8, navíc Gřegořek a Zaťovič (oba K. Vary) oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2274.
Karlovy Vary: Mensator (54. Benda) - D. Nosek, Gulaši, Bombic, Gřegořek, Gründling, Prošek, M. Rohan, Mocek - Kumstát, Pech, Košťál - Skladaný, Melenovský, Dej - Zaťovič, Skuhravý, Bartánus - Kuběna, Kupec, Zucker. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Sloboda, Rehák, Voráček, Trnka, Punčochář - Ujčík, Burger, Szturc - Pohl, Húževka, T. Káňa - Svačina, Štefanka, J. Sýkora - Šedivý, Strapáč, J. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: