Hlavní obsah

Zlín prohrál v Plzni po nájezdech, Kumstát čtyřmi góly potupil Spartu

lik, grgSport.cz

Hledat šlágr v osmém kole hokejové Tipsport extraligy nebylo obtížné, proti sobě se postavily první dva týmy tabulky. První Zlín sice nakonec v Plzni prohrál 2:3 po samostatných nájezdech, ale vedení v soutěži uhájil. Druhá Plzeň už však ztrácí jediný bod. Mistr z Třince se vytáhl v Litvínově, kde vyhrál 4:0. Slavia zase ukončila sérii porážek, na ledě Kladna vyhrála 4:1.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zlínský útočník Petr Leška (vlevo) a útočník Plzně Jakub Lev

Článek

Vítkovice mají za sebou šest utkání a v každém z nich bodovaly, naposledy v úterním utkání proti Brnu. V tom měli domácí hodně namálo, prodloužení zařídil až minutu před koncem Ujčík. V závěrečných samostatných nájezdech se ale nikdo z vítkovických neprosadil, zatímco za domácí skóroval Čermák. Kometa vyhrála po čtyřech zápasech bez bodu.

Plzni proti vedoucímu Zlínu chyběli Tomáš Vlasák a František Kaberle, hostující Petr Leška oproti tomu nastoupil k 900. utkání v extralize. A radoval se jako první, když připravil pro Köhlera vedoucí gól zápasu. Köhler se pak prosadil ještě jednou, to už ale vyrovnával na 2:2 a zápas šel až do samostatných nájezdů. V nich byla zásluhou Hanzlíka úspěšnější Plzeň, na jejímž ledě Zlín vyhrál v základní hrací době naposledy v lednu 2006!

Třetí Kladno hostilo dvanáctou Slavii, nicméně na ledě to vypadalo úplně jinak. Hosté vedli už po čtrnácti minutách o dvě branky, ve druhé třetině sice Dragoun snížil, jenže Kůrka poslal Slavii znovu do dvoubrankového vedení. V závěru zápasu sice Kladno odvolalo brankáře, jenže Kalla spálil dvě velké šance.

Kladenský Jaroslav Nedvěd (vlevo) skládá na led slávistu Marka Tomicu.foto: Právo/Jan Handrejch

Hosté z Mladé Boleslavi přijeli do Pardubic se zvýšeným sebevědomím, z posledních dvou utkání vydolovali pět bodů. A nevzdali se ani, když prohrávali už v osmé minutě o dva góly. Během pouhé minuty ještě v první třetině hosté vyrovnali zásluhou Chaloupky a Kotrly. Když už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, trefil šest vteřin před koncem výhru Mladé Boleslavi Balaštík.

Litvínov už letos poznal jaké to je být na čele tabulky. Tentokrát přivítal doma šampióna z Třince, který měl za sebou kolísavé výsledky. Na severu Čech byli ale Oceláři jako vyměnění a o svém vítězství rozhodli už během první třetiny, kdy nasázeli domácím čtyři branky. Litvínov vyšel podruhé za sebou bodově naprázdno.

Do pražských Holešovic dorazily poslední Karlovy Vary a fanoušci Sparty zřejmě předpokládali poměrně jednoduchou záležitost. Domácí sice dohnali dvoubrankovu ztrátu, jenže zastavit rozjetého útočníka Petra Kumstáta se jim nepodařilo. Karlovarský obr nastřílel čtyři góly a zařídil Energii první vítězství venku.

Osmé kolo bude dohráno ve středu, kdy Liberec hostí České Budějovice.

Hokejová Tipsport extraliga - 8. kolo
Vítkovice - Brno 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 50. Kudělka, 58. Ujčík - 17. Dlouhý, 37. Kempný, rozh. nájezd Čermák.
Kladno - Slavia 1:4on-line
Branky: 25. Dragoun - 9. Hertl, 14. Kalus, 37. Kůrka, 60. Tomica.
Plzeň - Zlín 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 27. Mrňa, 40. Marušák, rozh. nájezd Hanzlík - 11. a 48. Köhler.
Pardubice - Ml. Boleslav 2:3on-line
Branky: 1. Starý, 8. Kolář - 15. Chaloupka, 15. Kotrla, 60. Balaštík.
Litvínov - Třinec 0:4on-line
Branky: 17. Hrabal, 18. Kohn, 19. Hrňa, 20. Adamský.
Sparta - Karlovy Vary 3:5on-ine
Branky: 26. Pacovský, 28. Tenkrát, 50. T. Rachůnek - 14., 38., 40., a 60. Kumstát, 2. Dej.
Dohrávka - středa 5. října:
18:30 Liberec - České Budějovice

Reklama