Hlavní obsah

Hokejový útočník Kotalík definitivně posílil České Budějovice

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejový útočník Aleš Kotalík se stal definitivně posilou Českých Budějovic a nastoupí za tým už v dnešním extraligovém utkání proti Vítkovicím. Podle klubového webu získalo vedení HC Mountfield po půlnoci transferkartu od Buffala, takže Kotalíkovu startu už nic nebrání.

Článek

Odchovanec jindřichohradeckého hokeje přesně nespecifikoval, za jakých podmínek se dohodl s Buffalem na uvolnění. "To, jakým způsobem a kdo mi bude plnit smlouvu, je dohoda Buffala, mě a Českých Budějovic. Je to naše soukromá věc a nemá smysl to nějakým způsobem ventilovat ven," uvedl Kotalík na tiskové konferenci.

Dvaatřicetiletý bronzový medailista z olympijských her v Turíně, který se po letním přestupu z Calgary do Buffala neprotlačil do kádru Sabres, s jihočeským týmem už od pondělí trénoval. Do klubu, kde vstoupil do velkého hokeje, se odchovanec Jindřichova Hradce vrací po deseti letech. V extralize působil také při výluce v NHL v sezoně 2004/05, kdy ale hrál za Liberec.

V Buffalu měl na tuto sezonu kontrakt na tři miliony dolarů, ale Sabres Kotalíka před necelými dvěma týdny zařadili na listinu volných hráčů. Když si ho nikdo nevybral, byl poslán spolu s obráncem Shaonem Morrisonnem na farmu i proto, že se Buffalo potřebovalo dostat s platovým stropem pod povolenou hranici. Kotalík na farmě působil už loni při angažmá v Calgary a tentokrát tuto možnost odmítl.

V Buffalu hrál Kotalík od roku 2001. V březnu 2009 jej Sabres vyměnili do Edmontonu, kde dokončil sezonu. Následně podepsal jako volný hráč tříletou smlouvu na devět milionů dolarů s New York Rangers. Tam se mu nedařilo stejně jako v Calgary, kam zamířil loni v únoru. V NHL odehrál celkem 542 zápasů a nasbíral 284 bodů za 136 gólů a 148 přihrávek. V 34 duelech play off přidal šest branek a devět asistencí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko