Hlavní obsah

Slavia doma nevyzrála na Pardubice, těm patří všechny tři body

V devátém kole hokejové Tipsport extraligy Slavia změřila síly s Pardubicemi. A radovali se hosté, kteří zvítězili 2:1. Rozhodující gól padl už ve čtyřiadvacáté minutě. Jeho autorem se stal Tomáš Zohorna. Pardubice po minulém zaváhání s Boleslaví získaly tři body, naopak Slavia nenavázala na výhru z Kladna.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Martin Bartek (vpravo) střílí první gól Pardubic brankáři Slavie Miroslavu Kopřivovi (vlevo vzadu) přes obránce Slavie Tomáše Hertla.

Článek

Petr Kadlec mimo, Petr Koukal mimo. Oba kapitáni nezasáhli do zápasu kvůli zdravotním potížím.

První přesilovou hru si zahráli hosté. V šesté minutě se dostali do dvou slibných šancí, ale domácí brankář Miroslav Kopřiva si s nimi bez větších problémů poradil.

Početní výhodu nabídli rozhodčí i slávistům, ale ti drtivou část této hry dokonale promarnili. Slavia si ale v první početní výhodě vypracovala přece jen šanci, a to v posledních patnácti sekundách. Nejdříve se Marek Tomica podél mantinelu proletěl vzduchem a v následné možnosti se neprosadil před brankářem Martinem Růžičkou. Smolné okamžiky.

Marek Tomica (vlevo) ze Slavie a Jonathan Sim z Pardubic v potyčce u branky.foto: ČTK/Stanislav Peška

Úvodní gól padl ve dvanácté minutě, pardubický Martin Bartek napoprvé promáchl, ale v další šanci se nemýlil a propálil Kopřivu, střela přesně mezi betony. V poslední minutě mohl srovnat Tomáš Kůrka, ale nic se nestalo a Slavia první třetinu prohrála.

Slavia se dostala na jeden gól 

Druhou část začaly Pardubice přesilovou hrou, sice ji nevyužily, ale na následujících deset minut ony ovládly led, Slavia byla pod tlakem a zažívala horké chvilky. Jediný kdo trochu dal o sobě vědět, byl Tomáš Svoboda, ale ten jen orazítkoval Růžičkův pravý beton.

Ale přece se urodilo. Přesilovka, rána z kruhu Petra Kuboše, která skončila pod horní tyčkou a domácí snížili. Za pár sekund mohl srovnat Jakub Krejčík, ale zůstalo jen u snahy. Konec třetiny odehrála Slavia s hráčem navíc, ale skóre nedokázala změnit.

Dvakrát v pětačtyřicáté minutě vystřelil slávistický forvard Vladimír Růžička, za pár sekund byl blízko Tomáš Hertl, ale Růžička v pardubické brance odolával. Domácí se dostávali do tlaku, příležitost měl i obránce Vladimir Roth, útočník Petr Jelínek, ale stále stejná písnička - puk nebyl v pardubické brance. Domácí fanoušci se dožadovali gólu, hostující vyvolávali svého gólmana.

Hosté si mohli oddychnout od bránění v devětačtyřicáté minutě, hráli přesilovku, ale příliš aktivity nepředvedli. Domácí chtěli jediné - srovnat, ale to by nesměli tři minuty před šedesátou minutou hrát v šesti. Trenér Vladimír Růžička sice ještě s rozhodčími debatoval, ale na trestnou lavici putoval Dmitrij Jaškin. Přesto Slavia nebyla bez šance, ale gólu se nedočkala a Pardubice si odvezly tři body.

Slavia Praha - Pardubice 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Kuboš (Roth, V. Růžička ml.) - 12. Bartek (T. Zohorna, Nakládal), 24. T. Zohorna (Rákos, Benák). Rozhodčí: Hribik, Kalivoda - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:3. Využiti: 1:0. Diváci: 4486.
M. Kopřiva - Kolařík, Šulc, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Vašíček, Špelda - Kalus, P. Jelínek, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička ml., M. Čermák - Kůrka, T. Hertl, Sklenář - Micka, Jaškin, Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
M. Růžička - Kolář II, Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Nakládal - Kolář I, Kousal, Starý - Somík, Elkins, Bartek - Sim, T. Zohorna, Rákos - Nahodil, Radil, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama