Hlavní obsah

Vítkovice smetly Boleslav, hattrickem zazářil Burger

VÍTKOVICE

Hokejisté Vítkovic rozstříleli v 10. kole extraligy Mladou Boleslav 8:4 a svého středočeského soupeře dokázali zdolat už posedmé za sebou. Hattrickem a asistencí se na kanonádě vicemistra podílel Jiří Burger, jednou přihrávkou přispěl k výhře při své premiéře sedmnáctiletý australský útočník Nathan Walker. Stranou nezůstal ani Viktor Ujčík, jenž si připsal branku a dvě asistence a bodoval už v šestém duelu po sobě.

Článek

Vítkovice hned ze startu začaly naplňovat roli favorita. K vedoucímu gólu jim stačilo jen 71 sekund, Burger se po rychlém útoku trefil z kruhu nad Hüblovo rameno. Náskok ale vzal stejně rychle za své, Mladá Boleslav se dostala do přečíslení a Pabiška se nemýlil.

Jenže dvě zbytečná vyloučení v úvodu druhé desetiminutovky hosty přišla pekelně draho. Vítkovice měly po faulech Dudáše a Hrdela 104 sekund výhodu dvojnásobné přesilovky a využily ji k dvougólovému trháku. Malíkův projektil si našel cestu do branky kuriózně: po odrazu od zadního mantinelu si puk do vlastní branky srazil gólman Hübl. Pokračující přesilu navíc zužitkoval ještě Káňa, který z brankoviště bez potíží doklepl vyražený puk.

Vicemistr zůstal při chuti. Lepším pohybem a agresivitou soupeře držel pod tlakem, Ujčík při vlastním oslabení v 18. minutě pálil do břevna.

Také ve druhém dějství otevřel střelecký účet Burger, který ve skrumáži před brankou tečoval Trnkovo nahození a náhradního mladoboleslavského Valenta už 84 sekundách 'přivítal' gólem. Historie první části se opakovala beze zbytku; hosté bleskově kontrovali, když v přesilovce poslal puk z úhlu za Málkova záda Výborný a ve čtvrtém duelu za sebou si připsal bod.

Drama se ale nekonalo, domácí si v třetí části s hosty pohráli jako kočka s myší. Středočechy zlomil pátý gól, který po Chaloupkově chybě vstřelil ve 42. minutě v oslabení Burger. Do vítkovického brankostroje pak přispěli Ujčík, J. Káňa a Rehák, kterému asistoval australský benjamínek Walker.

Na čtyři trefy v rozpětí sedmi minut už Mlasá Boleslav v závěru zareagovala jen trefami Balaštíka a Vrbaty, kteří pouze zmírnili debakl.

HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 8:4 (3:1, 1:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 2. Burger (Ujčík, J. Káňa), 12. Malík, 13. J. Káňa (Malík, Ujčík), 22. Burger (Trnka), 42. Burger (Voráček), 44. Ujčík (Burger, J. Káňa), 48. J. Káňa (Šedivý, Strapáč), 49. Rehák (Pohl, Walker) - 2. Pabiška (Goertzen), 23. D. Výborný (Baldwin, Tomas), 50. Balaštík (D. Výborný, Tomas), 59. Vrbata (Cetkovský). Rozhodčí: Minář, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4501.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Voráček, Punčochář, Trnka, Rehák - Szturc, Húževka, J. Sýkora - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Štefanka, Svačina - Šedivý, Strapáč, T. Káňa - od 45. navíc Walker. Trenéři: Trličík a Moták.
Mladá Boleslav: J. Hübl (21. Valent) - Baldwin, Čutta, Rýgl, Jindra, Dudáš, Chaloupka, od 44. navíc Beňovič - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Mikulík, Vrbata, Kotrla - Goertzen, Bahenský, Hrdel - Jiránek (22. Lenc), Cetkovský, Pabiška. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: