Hlavní obsah

Hokejisté Brna doplatili na špatnou koncovku prohrou

BRNO

Hokejisté Brna podali v dnešním utkání proti Mountfieldu České Budějovice jeden z nejlepších výkonů na domácím ledě, jenže zcela propadli v koncovce. Jedinou branku Komety vstřelil ve 45. minutě za stavu 0:3 Miroslav Holec.

Foto: Igor Zehl, ČTK

U hrazení bojují brněnský hráč Radim Bičánek (vlevo) a Jakub Langhammer z Českých Budějovic.

Článek

"Hráli jsme dobře. Ale góly nedáváme. V minulých zápasech jsme sice hráli hrozně, ale stříleli jsme branky. Je to zákon schválnosti," posteskl si střelec jediného brněnského gólu. "Přitom jsme konečně hráli tak, jak jsme chtěli. Bruslili, měli šance. Ale nepadalo nám to," posteskl si Holec, který si po dobrých výkonech v posledních zápasech našel místo ve středu prvního útoku mezi křídly Tomášem Pospíšilem a Petrem Hubáčkem.

Tentokrát Kometa nezpackala první třetinu, což se jí 'podařilo' ve všech předcházejících zápasech. "Chtěli jsme konečně začít lépe. Myslím si, že jsme měli i tlak. Ale nevyužili jsme jej," dodal Holec, po jehož gólu Kometa ožila a vykřesala naději na zvrat. Jenže poslední jiskřičku zhatila chyba brankáře Hoviho při rozehrávce. Po ní Kometa inkasovala čtvrtý gól a bylo po bodových nadějích.

"To se stává. V jiných zápasech nás zase Hovi podržel," omlouval Holec hrubku svého spoluhráče. I když přiznal, že stav 1:3 opět tým nakopl k náporu. "Hubáček ještě nastřelil tyčku. Pokud by jsme dali gól a spadla nám do sítě soupeře ještě jedna střela, tak jsme mohli jít do prodloužení. Chyba se ale udělá. Tentokrát nám vzala trochu vítr z plachet," tvrdí Holec, který je přesvědčen, že branky Brnu zase začnou padat.

"Určitě se dnešní zápas lidem líbil. Tabulka je nesmírně vyrovnaná. Byli jsme tři body od prvního, nyní jsme zase pět bodů od posledního. Myslím si, že letos bude soutěž až do konce základní části hodně vyrovnaná," dodal Holec.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec