Hlavní obsah

VIDEO: Bitkař Kočí z NHL trénoval na Spartě. Klidně si to v extralize s někým rozdá

Jediný český bitkař, který si zahrál v NHL je doma. V pondělí dopoledne vyjel na led hokejové Sparty. Na tréninku se ukázal v rudém dresu David Kočí. A přehlédnout nešel. Kdo nevěděl, možná si myslel, že dorazil na sraz juniorů, ale kdepak. On je prostě jen tak velký. „Ve Winnipegu jsem neudělal kemp, tak chci zkusit něco v Evropě,“ řekl třicetiletý obránce, který má téměř dva metry a váha mu ukazuje k 110 kilogramům.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vyhlášený bitkař David Kočí (vlevo) na tréninku Sparty.

Článek

V NHL jste hrál za Chicago, Tampu Bay, St. Louis a Colorado, ale poslední možnost ve Winnipegu padla, proč? Vždycky jsem hrál v Americe, teď jsem přišel do Kanady a doktoři si chtěli udělat své testy, ale ty trvaly dlouho, proto došlo ke zdržení a nemohl jsem stihnout celý kemp a upozornit na sebe, je to obrovské zklamání.

Jaké máte nabídky z Evropy? Zatím nevím, musím si s agentem Michalem Sivkem sednout a rozebrat situaci. V neděli jsem přijel, více zatím nemohu říct.

Vy a Sparta, jde o reálnou možnost? Určitě, tady jsem vyrůstal. Je pro mě ctí, že tady mohu trénovat. Rád bych nastoupil, ale nevím, jestli mě bude Sparta chtít.

Český bitkař David Kočí v dresu Colorada (vlevo) v pěstním souboji s Brianem McGrattonem z Calgary.foto: ČTK/AP/Jeff McIntosh

Máte pověst bitkaře, Evropa ale není pro rváče moc stavěná, souhlasíte? V NHL jsem normálně hrál šestého sedmého obránce. Bitky jsem musel provádět, protože jsem velký, nějak jsem se k tomu dostal, ale strach z toho nemám.

A co případní soupeři v extralize? Už od juniorů jsem hrál tvrdě, i na Spartě. Když bude potřeba a někdo si to bude chtít rozdat, tak nebude problém.

Vidíte někoho, kdo by se vám tady mohl postavit? Nevím, nesleduji extraligu, ale asi jo.

Josef Jandač, trenér Sparty o Kočím: "Vše se bude nyní projednávat, hráč má zájem u nás působit, v pondělí si na vše sedneme, také musíme řešit finanční stránku věci, která je dost důležitá. Moc o něm nevím, je to hlavně bitkař, v minulém roce už měl více času na ledě jako obránce, to by se nám hodilo. Roli mu určuje trenér, jestli měl nějaké pokyny, hru, kterou musel hrát. Jde o to si to jen vyříkat. Pokud ho budeme angažovat, tak do zadních řad a ne na trestnou lavici. Jeho přítomnost samozřejmě pozornost budí. Respekt má už jen svým jménem a postavou."

Jak se cítíte fyzicky? Dobře. Akorát mám zatuhlý nohy po létu, ale jinak se cítím skvěle.

Deset let jste nehrál v Evropě, co bude největším problémem? Asi větší hřiště.

S NHL je konec? Určitě ne, uvidíme. Třeba se nějaký tým ozve ještě v průběhu tohoto týdne.

Vyhlášený bitkař David Kočí na tréninku Sparty.foto: Právo/Milan Malíček

A co angažmá v Rusku, tam bitkaři najdou uplatnění... Určitě bych nechtěl, aby si mě nějaký tým bral a posílal mě zmydlit gólmana nebo menšího hráče, to bych nechtěl. Chci hrát hokej a svoji tvrdou hru. Nebráním se rvačkám, ale nechtěl bych, aby mě trenéři posílali na slabší.

Třinec angažoval na jedno utkání Darcyho Verota, zaznamenal jste tuto zprávu? Myslím, že on je dobrý hokejista do třetí čtvrté lajny. Slyšel jsem, že v Čechově po něm vyžadovali vyloženě rvačky, ale je to také zkreslené. Myslím, že Třinci by pomohl zjednat respekt na ledě. Nebylo by to jen o rvačkách, ale tvrdé hře.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články