Hlavní obsah

Třinec zahazoval šance, Pardubice ale přesto udolal

TŘINEC

Partie dvou posledních extraligových mistrů v pátek vyzněla pro hokejisty Třince, kteří doma v 11. kole extraligy porazili Pardubice 3:2. Přestože Oceláři měli daleko více šancí, nakonec museli být rádi za nejtěsnější výhru. Vítězný gól a vůbec svůj první ve třineckém angažmá dal Lukáš Havel.

Článek

Na takový start mistr doma v sezóně dosud čekal. Dvě úvodní přesilovky proměnil ve dva góly a už po jedenácti minutách měl větší klid pro zbytek zápasu.

Role záporného hrdiny připadla pardubickému obránci Sičákovi, který obě oslabení zavinil. Poprvé ho z trestné lavice už po 15 sekundách vrátil Hrabal, který z brankoviště doklepl Maroszovu střelu. Ani druhý Sičákův faul neušel trestu a po závaru před Růžičkou se z přesné dorážky radoval Adamský.

Třinec soupeře přehrával, jenže plýtval šancemi. Lví podíl na tom měl pardubický gólman Růžička, který sršel jistotou a vytáhl několik bravurních zákroků. Vylámali si na něm zuby Adamský, Hrabal, Kohn i Květoň.

I proto mohly pardubické naděje v úvodu druhé třetiny ožít. Po nevyužitých možnostech soupeře překvapil Hamerlíka bekhendovou střelou po ledě z levého kruhu Starý.

Domácí však už po 63 sekundách opět odskočili do dvougólového rozdílu, když Růžičku překonal střelou pod břevno Havel a v druhé třinecké sezoně dal vůbec svůj první gól.

Zápas se vrátil do starých kolejí, s Růžičkou marně zápasil především aktivní Kohn, kterému však gól nebyl souzen a jednou mu v tom zabránila i tyčka.

Zápas mohli Východočeši zdramatizovat ještě před koncem druhé části, skoro dvouminutovou přesilovku pět na tři však nesehráli ideálně a Hamerlík měl jen jeden náročnější zákrok po ráně Elkinse.

Domácí směřovali k výhře, v 56. minutě při vlastním čtyřminutovém oslabení je však trefou z velkého úhlu zneklidnil Zohorna. Závěrečná power play hostů už se však neujala a Třinec si vylepšil bilanci vzájemných utkání, když z posledních sedmi duelů proti Pardubicím vyhrál druhý.

HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Hrabal (Marosz), 11. Adamský (Lojek), 25. Havel (Chovan, Zíb) - 24. Starý (Koukal, Kolář I), 56. T. Zohorna. Rozhodčí: Blecha, Pešina - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4182.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Hudec, Richter, P. Hořava - D. Květoň, Bonk, Marosz - Kohn, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Chovan - Hrňa, Koudelka, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kolář II, Sičák, V. Kočí, Benák, Nakládal, od 31. min. navíc Borer - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Elkins, Somík - Sim, T. Zohorna, Rákos - Kousal, Buchtele, Radil. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články