Hlavní obsah

Mladá Boleslav s novými trenéry zdolala Karlovy Vary

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi po vedením nové trenérské dvojice Milan Hnilička a Vladimír Hiadlovský vyhráli ve 13. kole extraligy nad Karlovými Vary 4:1 a dostali se z posledního místa o tři body právě před Energii. Bruslařský klub, který v pondělí odvolal trenéra Vladimíra Jeřábka, vyhrál teprve druhý ze sedmi zápasů v domácím prostředí v této sezóně.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Michal Gulaši (vpředu) z Karlových Varů sleduje, jak mladoboleslavský David Vrbata překonává karlovarského gólmana Dušana Salfického..

Článek

Téměř po celou úvodní dvacetiminutovku toho Mladoboleslavští svému soupeři z Karlových Varů mnoho nedovolili. Pomohly jim k tomu především přesilové hry, v kterých odehráli domácí velkou část úvodního dějství. V deváté minutě se domácímu týmu naskytla možnost 61 vteřin dlouhé početní výhody pěti proti třem a hned po šesti vteřinách otevřel skóre zápasu Vrbata. Zužitkoval Rýglovu tvrdou střelu odraženou od zadního mantinelu a překonal novou posilu Západočechů, gólmana Salfického.

Další možnost dlouhé přesilové hry se domácímu týmu naskytla ve 12. minutě, když u mantinelu tvrdě atakoval domácího útočníka Tomase hostující obránce Gulaši a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Domácí obléhali branku Salfického, ale zužitkovali svou převahu až těsně po uplynutí trestu. Nahrávku napříč útočným pásmem proměnil přesnou trefou pod horní tyč Kotrla.

Ve druhé třetině domácí své vedení ještě zvýšili, když využili druhou přesilovou hru. Do útočného pásma vlétl obránce Chaloupka a nechytatelnou střelou překonal Salfického. Hosté v závěru třetiny nevyužili dlouhou přesilovou hru pěti proti třem, když marně ostřelovali perfektně chytajícího domácího brankáře Hübla.

Hned v úvodu závěrečné třetiny pojistil vedení domácích útočník Tomas, který ve vlastním oslabení vybojoval kotouč za Salfického brankou, vyjel s ním před hostujícího gólmana a zasunul mu puk pod jeho tělem do karlovarské branky. Domácí tým už po zbytek utkání s přehledem kontroloval náskok. V závěru hráli Mladoboleslavští přesilovku, přesto přišel Hübl o čisté konto, když devět vteřin před koncem Zaťovič zkorigoval skóre utkání.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Vrbata (Rýgl, Chaloupka), 18. Kotrla (Cetkovský, Bahenský), 37. Chaloupka (Rýgl), 42. Tomas - 60. Zaťovič. Rozhodčí: Lacina, Smitka - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:8, navíc Gulaši (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 2880.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Rýgl, Chaloupka, Žabka, Baldwin, Drábek, Jindra, od 21. navíc Dudáš, od 41. Beňovič - Cetkovský, Bahenský, Kotrla - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Pabiška, Vrbata, Demel - Goertzen, Stieler, Jiránek. Trenéři: Hnilička a Hiadlovský.
Karlovy Vary: Salfický - D. Nosek, Gulaši, Bombic, M. Rohan, Parýzek, Mocek, Gründling, Přindiš - Kumstát, Pech, Košťál - Zucker, Skuhravý, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Kuběna, Kupec, T. Klíma. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata: