Hlavní obsah

Pardubice porazily Vítkovice po nájezdech, Brno zkolabovalo v Kladně

Reprízu semifinále uplynulé sezóny a finálové bitvy z roku 2010 nabídl duel 14. kola hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Vítkovicemi, které postrádaly svého nejproduktivnějšího hráče Jiřího Burgra. Nakonec se po výhře 2:1 po samostatných nájezdech radovali domácí. Do čela tabulky se vrátily České Budějovice po vítězství 5:2 na ledě Mladé Boleslavi.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Kolář z Pardubic před hráči Vítkovic Malíkem a Vosátkem (uprostřed)

Článek

Vítkovičtí přerušili sérii tří porážek, ale do Pardubic přijeli bez kapitána Burgra, který si v úterním derby v Třinci poranil lýtko. Branky se diváci dočkali poprvé až ve 49. minutě, kdy skóroval hostující Rehák. Vítkovice dělilo od výhry 35 vteřin, když v drtivém tlaku vyrovnal dělovkou Nakládal. V rozhodujících nájezdech pak byl jediným úspěšným exekutorem domácí Somík.

Vítězné kouzlo nové trenérské dvojice Mladé Boleslavi Hiadlovský, Hnilička vydrželo pouze jeden zápas. Na jejich led totiž přijel lídr z Českých Budějovic a Jihočeši si vypracovali během druhé třetiny už vedení 4:0. Nakonec vyhráli 5:2 a Mountfield zůstává i díky skvělému brankáři Kovářovi neporažen už šest kol.

Mistr z Třince držel šňůru šesti zápasů, ve kterých bodoval. Proti Liberci ale prohrával po dvou třetinách už 1:4 a ztrátu ani přes dva góly nakonec nedohnal. Bílým Tygrům se proti Ocelářům moc nedařilo, z předchozích šesti vzájemných zápasů získali jen dva body za loňskou výhru po samostatných nájezdech. Tentokrát ale kralovali, dvě branky vstřelil Lukáš Krejčík.

Útočník Liberce Dalibor Bortňák (vlevo) a třinecký útočník Radek Bonk v utkání 14. kola hokejové extraligy.foto: ČTK/Petr Sznapka

Kladno z posledních pěti zápasů získalo jen pět bodů a trenér Zdeněk Vojta byl po podařeném vstupu do sezony řádně nespokojený. Proti Brnu ale jeho svěřenci ukázali to nejlepší ze svého umění - brněnskou Kometu roznesli vysoko 8:2. Čtyři branky navíc nasázeli hostům v posledních sedmi minutách zápasu. Dvakrát se gólově prosadili Patera a Kuchler.

Karlovy Vary představily nové posily včetně Salfického

Poslední Karlovy Vary zamíchaly sestavou, poprvé se doma představil brankář Salfický, klub ukázal i nováčky McGregora a dalšího Kanaďana Gawryletze. Domácí otočily zápas ve svůj prospěch na konci druhé třetiny, kdy se podruhé v zápase trefil Dej a na 4:2 zvýšil Kumstát. Poté přidala Energie ještě další dvě branky a vyhrála nakonec 6:2.

Pražská Slavia chtěla proti Zlínu vylepšit zatím negativní bilanci na domácím ledě, jenže plány jí překazil Petr Leška, který 28 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnal na 4:4. V rozhodujících nájezdech nakonec jako jediný uspěl hostující Köhler a Zlín po dvou loňských výhrách uspěl v 02 Areně potřetí v řadě.

Hokejová extraliga, 14. kolo:
Třinec - Liberec 3:4ON-LINE
Branky: 5. Květoň, 43. Orsava, 60. Adamský - 10. a 36. Krejčík, 37. Bárta, 40. Nedvěd.
Kladno - Brno 8:2ON-LINE
Branky: 24. a 46. Kuchler, 19. a 58. Patera, 27. Hovorka, 53. Kafka, 57. Růžička, 58. Diviš - 24. Petrovický, 44. Holec.
Pardubice - Vítkovice 2:1 po sam. nájezdechON-LINE
Branky: 60. Nakládal, rozh. nájezd Somík - 49. Rehák.
Karlovy Vary - Litvínov 6:2ON-LINE
Branky: 30. a 38. Dej, 44. a 45. Zaťovič, 13. Pech, 40. Kumstát - 9. Kubinčák, 35. Hanzl.
Ml. Boleslav - Č. Budějovice 2:5ON-LINE
Branky: 39. Balaštík, 40. Bahenský - 28. a 31. Kuchejda, 20. Kotalík, 28. Langhammer, 59. Mertl.
Slavia Praha - Zlín 4:5 po sam. nájezdechON-LINE
Branky: 6. Kůrka, 12. Jelínek, 29. Růžička, 51. Sklenář - 45. a 47. Ondráček, 25. Finsterle, 60. Leška, rozh. nájezd Köhler.

Reklama