Hlavní obsah

Nahuštěný program? Zátěž rozložíme na více hráčů, říká pardubický Hynek

Pardubičtí hokejisté mají v extralize odehráno o jeden zápas méně než ostatní celky z horní poloviny tabulky, a to při obrovské vyrovnanosti soutěže možná zkresluje i jejich průběžné postavení v soutěži. Momentálně jsou na sedmém místě. O současném dění v pardubickém hokeji hovořil v rozhovoru pro Sport.cz trenér Pavel Hynek.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Pavel Hynek (vpravo)

Článek

Jak vnímáte aktuální postavení mužstva?

Jako každý tým s velkými ambicemi bychom chtěli být i po první čtvrtině sezóny co nejvýše. Ale víc než pohled na tabulku mi starosti dělá fakt, že se nám nyní program díky dohrávkám hodně kumuluje. Ve dvaceti dnech absolvujeme deset zápasů, a to je velká porce.

Je pro vás nahuštěný scénář zápasů komplikací?

Bereme to jako realitu. Předejít únavě opor se snažíme rozložením zátěže na více hráčů. Srovnáváme se se změnami v kádru, kdy se v sestavě zabydlují tři noví obránci Sičák, Benák a Borer. Ale zdravé jádro zůstalo a na něj se nabalují další kluci.

V Pardubicích pracujete se třemi zámořskými posilami, které působí v klubu první sezónu. Jakým jsou přínosem pro mužstvo?

Jednoznačně nejlépe se jeví Elkins, který hraje druhého centra mezi slovenskými střelci Bartekem a Somíkem. Zdobí ho celoplošné pojetí hry a typologicky je spíše evropským typem, než zámořským „bouračem“. S Elkinsem panuje spokojenost. Další útočník Sim se potřebuje srovnat s jiným stylem hokeje, než na co byl zvyklý. Čekáme, že se nastartuje a půjde s výkony nahoru. Borer je na pozici šestého beka a zatím si odvádí to svoje.

Pardubice měly napsaného na střídavý start brankáře Salfického, jenž ale v úterý nastoupil za Karlovy Vary v Mladé Boleslavi. Co říkáte na tuto rošádu?

Dušan Salfický byl s námi na zápase jen jednou, kdy v European Trophy plnil roli druhého gólmana. Ale stává se, že transfery hráčů mezi první ligou a extraligou se mění i v průběhu sezóny. A tak akceptujeme, že ústecký klub, jemuž patří, se rozhodl pustit ho nyní do Varů, když až dosud Salfický chytal při hostování v I. lize za Litoměřice.

Budete hledat náhradu na soupisku?

Řešení, koho doplníme na střídavý start případně místo něj, není na pořadu dne. Zatím nás bota na brankářském postu netlačí, Růžička s Koutským jsou připraveni i na další kola. Připravujeme se na páteční souboj s Vítkovicemi. Bude to repríza předloňského finále a loňského semifinále. V neděli hrajeme v Liberci a v úterý máme dohrávku s Kladnem.

Reklama

Související témata: