Hlavní obsah

Hokejisty Karlových Varů posílil českobudějovický útočník Mikeska

Hokejisté Karlových Varů pokračují v posilování kádru a získali útočníka Michala Mikesku z Českých Budějovic na hostování do 30. dubna 2012. Pětatřicetiletý centr nastoupí v dresu posledního týmu extraligy už v pátečním utkání 14. kola proti Litvínovu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Mikeska ještě v dresu Českých Budějovic.

Článek

"Vedení klubu v tomto týdnu vynaložilo obrovské úsilí k tomu, aby posunulo tým z posledního místa extraligové tabulky. Je nám jasné, že bez posílení by byla naše situace ještě složitější," řekl generální manažer Miroslav Vaněk. "Přestože naši situaci komplikuje náročná ekonomická situace, přestup Petra Gřegořka do Třince nám uvolnil určité finanční prostředky pro posílení kádru."

Západočeši mají před pátečním zápasem na posledním místě ztrátu tří bodů na třináctou Mladou Boleslav a odehráli o dvě utkání více. V úterý získala Energie z Třince útočníka Bryana McGregora výměnou za obránce Gřegořka. Ze zámoří přišel obránce Travis Gawryletz, který zahájil sezónu v ECHL v celku Ontario Reign.

Salfický už chytal

Obě kanadské posily by měly nastoupit poprvé. Už v úterý na ledě Mladé Boleslavi chytal zkušený gólman Dušan Salfický, který byl zapůjčen z prvoligových Litoměřic. S Ústím nad Labem, kterému dvojnásobný mistr světa patří, se dohodlo vedení Karlových Varů na jeho působení do listopadové reprezentační pauzy, tedy do 6. listopadu.

Mikeska si v této sezóně připsal v sedmi zápasech v dresu Mountfieldu jednu asistenci. Bývalý reprezentant a vítěz kanadského bodování extraligy ze sezony 2004/05 do Českých Budějovic přišel v říjnu 2009 po působení v Rusku, kde oblékal tři sezóny dres Ufy a krátce působil i v Novosibirsku.

Vaněk věří, že bude někdejší opora Pardubic posilou. "Příchodem Michala Mikesky získáváme velkou osobnost, která nám pomůže ve všech klíčových situacích zápasu," doplnil Vaněk.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice