Hlavní obsah

Hokejisté Litvínova ukončili českobudějovickou sérii výher

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Litvínova vyhráli v 15. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 3:0 a ukončili tak sérii šesti výher Jihočechů za sebou. Domácí Moutfield díky třem inkasovaným gólům ve třetí třetině přišel o vedení v soutěži. Brankář Severočechů Martin Volke poprvé v sezoně udržel čisté konto.

Článek

Hlavní roli od úvodního buly hráli budějovičtí útočníci a litvínovský brankář Volke. Při trestu Hübla ve čtvrté minutě našel Gulaš přihrávkou od zadního mantinelu volného Mertla, ale ten na Volkeho nevyzrál. Stejně si vedl o tři minuty později obránce Mikuš, kterého našel před brankou Martynek.

Ve vlastním oslabení vyzkoušel Volkeho Podlešák a poté zahrozili také hosté. Hübl s Kubinčákem jeli dva na jednoho, ale Vráblík si obětavě lehl do Hüblovy nahrávky. Tečovanou Lukešovu střelu poté Kovář se štěstím vyrazil. Během dalšího vyloučení Hübla měl obrovskou šanci Kuchejda, ale znovu se vyznamenal Volke.

Litvínovští proti rychle bruslícím Jihočechům přitvrdili. V závěru první třetiny se z ledu těžce zvedal otřesený Šimánek, na začátku prostředního dějství odnesl Červený vražení od soupeře šrámem v obličeji a Mertlovi museli spoluhráči pomoci při návratu na střídačku poté, co jej obránce žlutočerných narazil na mantinel.

Následně Jakeš zastavil rozjetého Gulaše zásahem holí do obličeje, rozhodčí jej potrestali dvěma menšími tresty, ale hosté se v oslabení ubránili. Šance měli Langhammer a Kuchejda, brankář Volke však zůstával neprůstřelný. Výhodu při trestu Kuchejdy měli také Severočeši, ale s výjimkou střely Kubinčáka je domácí k ničemu nepustili.

Závěrečnou třetinu odstartoval bombou od modré Kousalík, ale poté útočili hlavně domácí. V prostoru mezi kruhy napřáhl Mertl, po objetí branky zezadu pálil z otočky Novák, ale bezvýsledně. Vyloučení Majdana nedokázali potrestat Kotalík, Šimánek ani Novák. Šance neproměnili ani Květoň s Červeným, stejně jako brzy poté Kuchejda.

Ve 49. minutě neuspěl před Kovářem hostující Trávníček, ale puk se dostal na modrou čáru ke Stříteskému, který otevřel skóre. Při vyloučení Ptáčka projel až ke Kovářovi obránce Jareš, při zakončení nezaváhal, a v rozpětí tří minut to bylo 0:2. Domácí se chystali k náporu, ale přibrzdil je zbytečný útočný faul Podlešáka. V závěru odjel Kovář na střídačku a Hübl pečetil vítězství hostů třetím gólem do prázdné branky.

HC Mountfield České Budějovice - HC Verva Litvínov 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 49. Stříteský (Majdan), 52. Jareš (Majdan), 60. V. Hübl (Lukeš). Rozhodčí: Pešina, Trombík - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:7, navíc Kubát (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4600.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Vráblík, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Podlešák - L. Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Litvínov: Volke - Jareš, Kubát, Pojkar, Kousalík, Havelka, Skuhrovec, Stříteský - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Gerhát, Hanzl, Ručinský - Majdan, Hujsa, Trávníček - Maxa, Jurčík, Bojer. Trenéři: Kučera a Kýhos.

Reklama

Související témata: