Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 1:2 SNHokejisté Pardubic slaví třetí výhru v řadě, tentokrát uspěli až v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Rohlík 0 : 1
51. Hanzl 1 : 1
65. Mikuš 1 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova prohráli v úterní dohrávce 8. kola extraligy na domácím ledě s Pardubicemi 1:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z gólu. Uprostřed autor branky Ondřej Rohlík.

Článek
Fotogalerie

Už ve třetí minutě mohli jít domácí do vedení. Válek dostal skvělou nahrávku od zadního hrazení, měl čas zamířit, jenže puk za zády pardubického gólmana Vladaře zastavila levá tyčka. Brzy poté fauloval Havelka, Dynamo si však v přesilovce větší šanci nevypracovalo.

Pokusy Jarůška i Pospíšila pokryl pozorný Vladař. Ve 14. minutě šli do vedení Východočeši. Hollandovo nahození od modré čáry tečoval Rohlík mimo dosah domácího brankáře Godly, devatenáctiletý útočník tak oslavil svůj první extraligový gól. Ještě krátce před přestávkou mohl ze sóla zvýšit Camara, jenže Godla byl při jeho zakončení do forhendu proti.

Rovněž na začátku druhého dějství si Pardubičtí zahráli přesilovku, ale opět bez efektu. Helt naopak v oslabení nebyl daleko od vyrovnání, hosty však zachránil Vladař.

Ve 28. minutě dostal Jarůšek puk do branky, jenže ruce nad hlavu zvedal zbytečně. Střídačka hostů sáhla k trenérské výzvě a video odhalilo, že Vladařovi bránil při zákroku Svoboda, jenž ztratil sám stabilitu a skončil v brankovišti. Jarůšek si mohl spravit náladu v posledních sekundách druhé dvacetiminutovky, ale měl znovu smůlu - jeho rána se odrazila od pravé tyčky do levé a následně do bezpečí.

Slibnou příležitost k navýšení náskoku měl Kousal, jenže ztroskotal na Godlovi. Po polovině třetí třetiny už se Severočeši přece jen dočkali. Poskakující puk sice zakončující Hanzl netrefil ideálně, ale Vladařovi ztížil reakci Jarůšek, který při pokusu o teč těsně před ním promáchl. V začínající poslední minutě mohl rozhodnout Paulovič, v pádu ale minul.

Za stavu 1:1 se tak prodlužovalo. Ščotku vychytal parádním zákrokem Vladař. Zahanbit se nenechal ani Godla, když odmítl rozhodnutí na začátku 65. minuty při Machalově zakončení zblízka. V samém závěru ještě nebezpečně pálil Zygmunt a na druhé straně vzápětí ujel do sóla Kusý, jenže pálil mimo tři tyče.

V nájezdech Mikuš hned v první sérii zavěsil pod horní tyčku. Úspěch hostů pak potvrdil ve čtvrté sérii Svačina, brankář vítězů Vladař dokázal pochytat všechny čtyři pokusy domácích.

Dohrávané utkání 8. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 51. M. Hanzl (Ščotka, P. Svoboda) - 14. Rohlík (Holland, Anděl), rozhodující sam. nájezd J. Mikuš. Rozhodčí: Horák, Kika - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Bez diváků.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Štich, Demel - Zygmunt, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - P. Svoboda, Gerhát, Válek - Helt, Jícha, Havelka. Trenér: Országh.
Pardubice: Vladař - Nakládal, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Holland, Ďaloga, Vála - Claireaux, Poulíček, Svačina - Paulovič, R. Kousal, Camara - Rohlík, Anděl, Kusý - T. Zeman, Matýs, O. Machala. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín