Hlavní obsah

Sičák rozhodl o výhře Pardubic nad Kladnem těsně před koncem

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v dohrávce 10. kola extraligy Kladno 3:2 a teprve potřetí v sezoně doma naplno bodovali. Vyrovnaný zápas rozhodl premiérový gól obránce Vladimíra Sičáka v pardubickém dresu devět sekund před koncem duelu. Východočeši si tak připsali devátou domácí výhru nad Kladnem za sebou.

Článek

V úvodu 200. vzájemného ligového utkání se domácí klub rozloučil s obráncem Jakubem Nakládalem, který odchází do Ufy. Reprezentační obránce pak z hlediště sledoval jak se domácí doslova protrápili ke třem bodům, když hodně dobývali kladenskou tvrz.

Utkání nenabídlo pohledný hokej. Domácí útočili, ale do stoprocentní šance se nedostávali. Za pozornost snad stály jen nedokončené šance Somíka a Noska ve 12. a 13. minutě, které skončily u kladenského Cikánka, který nahradil v brance zraněnou jedničku Cháberu.

Rytíři přečkali dvě přesilovky domácích a při druhé šli do vedení. Ve 22. minutě chybné rozehrání Kočího potrestal Kuchler. O necelé tři minuty ale Buchtele vyrovnal. Kladenští pak měli tři příležitosti v přesilovkách, při vyloučeních Píši, Sima a Somíka, strhnout vedení na svou stranu. I když jejich přesilovky byly nebezpečnější než předtím domácích, byli to Východočeši, kteří se ve 35. minutě po úniku Koukala dostali do vedení.

V závěru druhé třetiny fauloval Libor Procházka pronikajícího Somíka a dostal za to nejen pětiminutový trest, ale i osobní do konce utkání. Somík musel být odveden do šatny s podezřením na natažení zadního přitahovače pravé nohy. Pětiminutová početní výhoda však změnu skóre nepřinesla.

K vyrovnání ve 46. minutě pomohla Kladnu chyba domácího brankáře Růžičky, kterému střela Kally vypadla z lapačky. V 51. minutě měl na hokejce vedoucí gól Kladna Eberle, ale jeho únik Růžička zmařil.

Větší důraz a bojovnost kladenských hráčů dělala domácím problémy a nutila je k nepřesnostem. Kladenský tým navíc zdobila dobrá obranná práce i rychlý přechod do útoku a ve třetí třetině si vypracovali několik pěkných šancí.

Naopak domácím chyběla lehkost ve třetí třetině při neúčasti Somíka i důraz. Pardubičtí ale nakonec přece jen dokázali strhnout vítězství na svou stranu. Devět vteřin před koncem třetí třetiny se po ostřelování Cikánka přesně trefil obránce Sičák a zajistil Pardubicím pokračování vítězné série s Kladnem na domácím ledě, která trvá od 19. ledna 2007.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Rytíři Kladno 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Buchtele (Kousal, T. Nosek), 35. Koukal (Kolář I), 60. Sičák (Koukal) - 22. Kuchler (Hovorka), 46. Kalla (Toman). Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:2, navíc L. Procházka (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 7757.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kolář II, Sičák, Kočí, Benák, Boser, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - T. Zohorna, Somík, Bartek - Sim, Elkins, Rákos - Kousal, T. Nosek, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.
Kladno: Cikánek - D. Růžička, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, Majeský - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Melka, Kalla - Eberle, Knotek, Bílek - Valský, Diviš, Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice