Hlavní obsah

Vošvrda střídal po čtyřech minutách, ale pak vychytal trestné střílení Bonka

LIBEREC

Liberečtí brankáři Tomáš Vošvrda a Marek Pinc se výrazně podepsali pod úterní výhru nad mistrovským Třincem a to i přesto, že Vošvrda už ve čtvrté minutě po dvou inkasovaných gólech střídal. Pinc dochytal zápas bez inkasované branky, ale na výsledku 3:2 v prodloužení měl podíl i nešťastník úvodu zápasu. V 56. minutě totiž za stavu 2:2 šel Vošvrda zpátky mezi tyče jen na trestné střílení Radka Bonka a svým teprve čtvrtým úspěšným zákrokem v utkání odvrátil možnou porážku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář hokejistů Liberce Tomáš Vošvrda

Článek

"Jsme tak domluvení od začátku sezony, že na nájezdy bude chodit Tomáš. Ten tah vyšel, takže byl asi dobrý," pochvaloval si po utkání Pinc, který má v této sezoně výrazně lepší statistiky než jeho kolega v brance a potvrdil to v utkání šestadvaceti zákroky.

Dvaatřicetiletému Pincovi nedělalo brzké střídání problémy. "Každý brankář, který začíná na lavičce, by měl být připravený do zápasu. Kvůli tomu, že mužstvo dostane třeba rychlé góly nebo může přijít zranění. Byl jsem připravený, a jsem rád, že jsme to zvládli," podotkl Pinc.

O deset let mladšího Vošvrdu o přestávce po nevydařeném vstupu do utkání povzbudil. "Řekl jsem mu, ať si z toho nic nedělá. To se v hokeji stává."

Liberec nepřipustil čtvrtou domácí porážku ve vzájemných zápasech s Třincem za sebou. Po páteční výhře na ledě Ocelářů 4:3 si proti nim Bílí Tygři připsali v další dohrávce další body. "Třinec má výborné mužstvo, vyhrál letos titul a je těžké je porazit. Hráli jsme dobře odzadu, i když si Třinec vždycky vypracuje nějaké šance. Odmakali jsme to naplno a jsme rádi za dva body," dodal Pinc.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín