Hlavní obsah

Hokejisté Sparty opět porazili Plzeň. Během jednoho týdne podruhé

PRAHA

V dohrávaném zápase prvního kola hokejové Tipsport extraligy Plzeň nestačila na Spartu a prohrála 4:5 po samostatných nájezdech. O dělbě bodů rozhodl Petr Jánský. Indiáni na pražský klub nestačili i ve čtvrtek, když prohráli 1:4. Domácí prohospodařili možnost vyrovnat se bodově prvním Českým Budějovicím. Sparťané se naopak díky dvěma bodům srovnali s Plzní, oba týmy mají na čtvrtém a pátém místě osmadvacet bodů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Michal Dvořák z Plzně (vlevo) a Alex Foster ze Sparty v krkolomném souboji v dohrávce prvníjo kola extraligy.

Článek

Pátá minuta a Nicholas Johnoson se nemýlil, z blízkosti překonal Tomáše Pöpperleho a domácí vedli 1:0. Plzeňští měli další možnosti, ale sparťanský gólman si dokázal poradit. Stejně jako jeho spoluhráč Petr Ton, který se nejlépe zorientoval před brankou Adama Svobody a srovnal na 1:1.

Domácí mohli jít opět do vedení, hráli minutu pět na tři, vzápětí i pět na čtyři, ale tři minuty početní výhody nedokázali využít.

Ve druhé třetině se fanoušci dočkali pěti gólů a sedmi vyloučených hráčů. Při početních výhodách padly také tři branky.

Začátek patřil Spartě, která dokázala za čtyři minuty vstřelit dva góly a dostala se do vedení 3:1. Mezi střelce se zapsali Ton a Tomáš Rachůnek a plzeňský brankář Svoboda šel na střídačku, místo něho přišel chytat Marek Mazanec. Tento úsek hry patřil hostům, ale i domácí se dočkali.

Brankář Adam Svoboda z Plzně čelí nájezdu Michala Broše ze Sparty v dohrávce prvního kola extraligy.foto: ČTK/Petr Eret

Nejdříve zúročil v polovině utkání přesilovku Radek Duda, v 36. minutě další početní výhodu využil Tomáš Horna, který srovnal na 3:3. Ale poslední slovo v této části patřilo sparťanům. A šlo zase o přesilovku. Tentokrát měnil skóre Troy Milam.

Indiáni měli velkou šanci na srovnání. Ano, opět přečíslení pět na čtyři. Necelé dvě minuty před koncem dostali dokonce šanci na hru pěti proti třem, a to na 120 sekund, ale jejich šance zůstaly jen šancemi.

Třetí dvacetiminutovku začala Plzeň přesilovou hrou, ale naložila s ní jako na konci třetiny předchozí - gól nedala. Podobný příklad následovala při dalších početních výhodách. Když k tomu Indiáni přidali špatné střídání při přesilovce, nemohli se divit, že se jim nedařilo srovnat.

Nicholas Johnson z Plzně (vpravo) střílí úvodní gól utkání brankáři Sparty Tomáši Pöpperlemu.foto: ČTK/Petr eret

Domácí první polovinu závěrečné třetiny tlačili, hosté se k ničemu nedostali, ale byli to oni, kteří měli blíže ke třem bodům. Ale nebyl zdaleka konec. V předposlední minutě srovnal kapitán Martin Straka a na řadu se dostalo prodloužení.

Část domácích fanoušků se chvíli radovala, když se zavlnila síťka u branky sparťanského gólmana, ale puk rozvířil vnější část. Následovala přesilovka domácích, která ale skóre nezměnila, na řadu přišly nájezdy.

První jela Sparta: Ton nedal. Poté Plzeň: Duda nedal. A dále? Broš neuspěl. Stejně dopadl i Straka. Co Tenkrát? Také nic. Důvěru dostal i Jiří Hanzlík. I on se zařadil mezi neúspěšné. Nájezdy pokračovaly dále - Johnson - ne, Jánský ano, Sparta vyhrála 5:4 a získala dva body.

Dohrávka 1. kola hokejové extraligy:
Plzeň - Sparta 4:5 sn (1:1, 2:3, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Johnson (Pitule, M. Dvořák), 30. Duda (Kinrade, Lev), 36. Horna (Kratěna, Jiří Hanzlík), 59. Martin Straka (Marušák) - 10. Ton (Philipp, T. Rachůnek), 22. T. Rachůnek (Foster, Y. Treille), 25. Ton (Bližňák, Pacovský), 38. Milam (Jan Hanzlík, Tenkrát), rozh. nájezd Jánský. Rozhodčí: Hribik, Souček - Bádal, Charvát. Vyloučení: 7:12, navíc Jan Hanzlík (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 6080.
Svoboda (25. Mazanec) - Marušák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Kinrade, Dresler, Schnabel - Horna, Martin Straka, Kratěna - Duda, Jan Kovář, Lev - M. Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, M. Heřman, Mrňa (35.-38. Petruška). Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Pöpperle - Jan Hanzlík, Sersen, Milam, D. Kočí, Kučný, Philipp, Husák - Tenkrát, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Pacovský - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Jánský, Lapšanský, Žálčík. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín