Hlavní obsah

Mladá Boleslav se po výhře nad Plzní dostala z posledního místa

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 17. kole Plzeň 3:1 a po druhé výhře za sebou se posunuli z posledního místa o bod před Karlovy Vary. Indiáni prohráli potřetí v řadě a porážku musel strávit při svém jubilejním 900. startu v nejvyšší soutěži obránce Jiří Hanzlík.

Článek

Domácí vlétli po pátečním vítězství na lede Slavie 2:0 do zápasu dobře naladěni a hned po 66 vteřinách se radovali z vedoucího gólu. Přihrávku Výborného proměnil Mikulík, který poslal kotouč pod tělem hostujícího gólmana Svobody. Ten ale potom svůj tým během první třetiny několikrát podržel. Během první dvacetiminutovky se totiž hrálo prakticky na jednu branku.

Plzeňský gólman kryl šance Cetkovského, Svačiny i Demela, ve 13. minutě mu po střele Výborného z mezikruží pomohla tyč. Plzeň mohla vyrovnat v 18. minutě, kdy byl kapitán Straka při své šanci zahákován, ale nařízené trestné střílení proti Hüblovi neproměnil. Mladoboleslavský gólman zasáhl úspěšně lapačkou. Během úvodní části také došlo na boxerskou vložku mezi hostujícím obráncem Schnabelem a domácím útočníkem Goertzenem, po které oba aktéři zamířili předčasně do sprch.

Během druhé dvacetiminutovky dali domácí svému soupeři několikrát možnost k vyrovnání, když během několika minut skončilo na trestné lavici více domácích hráčů po sobě. Hosté ale ani jednu z přesilových her využít nedokázali a to měli i 89 vteřin dlouhou výhodu dvou hráčů na ledě. Pojistit vedení ale mohli mezitím ve 27. minutě Středočeši, když Bahenský po návratu z trestné lavice trefil tyč.

Hned v úvodu závěrečného dějství nevyužil šanci Plzně Kratěna a v 45. minutě pojistil vedení domácích svou první trefou v sezoně Cetkovský, který se prosadil v pádu před gólmanem Svobodou. Hosté neprůstřelnost gólmana Hübla, jenž udržel v minulém utkání na Slavii nulu, ukončili v 51. minutě. Trefil se nenápadnou střelou od postranního mantinelu Duda, který využil Mrňovy clony před brankou.

Tlak hostů ještě vzrostl, ale domácí zodpovědně bránili. Bruslařský klub se nakonec radoval z dvoubrankového vítězství, které zařídil v poslední minutě při power play hostů domácí útočník Bahenský, jehož vyhození z vlastního obranného pásma doklouzalo do opuštěné branky hostů.

17. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávka: 2. Mikulík (D. Výborný), 45. Cetkovský (Bahenský), 60. Bahenský - 51. Duda. Rozhodčí: Hodek, Husička - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:6, navíc Cetkovský 10 min., Goertzen - Schnabel oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3470.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Mozík, Drábek, Žabka, Chaloupka, Rýgl, Beňovič -Cetkovský, Bahenský, Goertzen - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Svačina, Vrbata, Demel - od 21. navíc Kotrla, od 31. Jiránek. Trenéři: Hiadlovský a Hnilička.
Plzeň: A. Svoboda - Marušák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Kinrade, Dresler, Schnabel - Duda, Martin Straka, Kratěna - Dvořák, Pitule, Johnson - Vostřák, Jan Kovář, Horna - Stránský, M. Heřman, Lev - Mrňa. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: