Hlavní obsah

Vítkovický Burger: Pomohlo, že se prezident vrátil z Ameriky

Útočník Jiří Burger přivedl s kapitánským céčkem Vítkovice po dlouhé době ke třem bodům. Ty Severomoravané získali po sedmi marných pokusech.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jiří Burger v zápase se Zlínem

Článek

Pomohlo, že po třech týdnech se na vás díval prezident klubu Černík, který se vrátil z Ameriky?

Jsem si jistý, že na tohle téma se vtipkovalo už v Americe. Že tam slyšel „Franto, musíš se vrátit už domů, protože Vítky prohrávají zápas za zápasem“. Takže to pomohlo (směje se).

Propadali jste tabulkou, stresovalo vás to?

Že bychom z toho měli hlavy dolů a plné obav, že to tak už bude pořád, tak to určitě ne. Liga je strašně vyrovnaná, dneska je už sotva nějaký výsledek naprosto nečekaný. Každý je možný.

Po nějakém čase dali trenéři vás a Ujčíka do jednoho útoku. Měl jste radost?

S Viktorem hraju rád, ale oba víme, že nejdůležitější je pomoct týmu. Je jedno, jestli hrajeme spolu, nebo nás trenéři rozhodí.

V 11. minutě vítkovický odchovanec v libereckých službách Výtisk bodyčekoval Ujčíka, jenž nebyl s to bez pomoci odjet na střídačku a do hry se už nevrátil. Měl jste strach?

On má tuhý kořínek, takže když jsem k němu přijel a on se svíjel bolestí, tak jsem strach měl. Ulevilo se mi, když mi řekl, že potřebuje chvíli klid. Po zápase jsem slyšel, že nejde o nic vážného. V úterý sice hrát nebude, ale v pátek už možná ano.

Reklama

Související témata: