Hlavní obsah

Sparťanská dvojka se postavila do brány a zachytala na jedničku

PRAHA

Odchytal jen dva zápasy, ale podle čísel v extralize není lepšího brankáře. Sparťan Martin Falter za 120 minut předvedl 43 úspěšných zákroků, jednou inkasoval, má průměr půl gólu na zápas a úspěšnost téměř 98 procent. „Super, takhle jsem si to ani nepředstavoval, nejde ani o to, kdo je v brance, ale šest bodů je nejdůležitějších,“ usmíval se po utkání s Brnem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto. Martin Falter při zákroku.

Článek

Sparťanská jednička Tomáš Pöpperle je ve stavu nemocných, trenéři tedy ukázali na dvojku, která ale nezachytala na dvojku. Co bude teď? „Nechal bych to na trenérech, to je jejich v kompetencích,“ řekl stroze sedmadvacetiletý gólman.

Proti Kometě si připsal třiadvacet zákroků. „Nula je díky výbornému výkonu brankáře Faltra, který dobře vyřešil několik těžkých situací a pochopitelně i hráči mu pomohli,“ zhodnotil výkon gólmana trenér Josef Jandač.

Jediný puk pustil Falter za svá záda proti Pardubicím. V první minutě druhé třetiny a kousal Robert Kousal. Od té doby je stoprocentní.

Mohlo být o gól míň 

„Líp to asi dopadnout nemohlo, co k tomu říct. Jen ještě o ten jeden gól míň, ale to už bych chtěl asi moc,“ smál se v úterý sparťan, který teď bude čekat, jak trenéři rozhodnou. Zatím ví jedno, fanoušky si dvakrát po sobě užil, ti vyvolávali jeho jméno.

„Super, lidi se nás snaží hnát, i když hala je obrovská, fanoušci jsou náš šestý hráč,“ přiznal Falter, který jel domů z Tesla Arény s nulou v kapse. „Je to o maličkostech, zápasy rozhodují prkotiny, máme tři body a můžeme být zase o něco klidnější do dalšího utkání.“

A kdyby nula nebyla? „Jedno by mi to samozřejmě nebylo, nula je bonus. Nervozita byla  za stavu 2:0, kdyby dali gól, tak to bylo pro ně ještě hratelné. Když jsme dali třetí, tak jsem si oddych, věděl jsem, že to pravděpodobně dotáhneme do vítězného konce,“ popsal průběh klání Falter.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice