Hlavní obsah

Hlavní jsou dva body, glosoval Lukeš svůj první hattrick

Gólová přestřelka v Litvínově přinesla šťastný konec domácím hokejistům, kteří ještě krátce před závěrem třetí třetiny s pražskou Slavií prohrávali a nakonec vybojovali dva body po vítězství 6:5 po samostatných nájezdech. Hrdinou zápasu byl přitom litvínovský autor hattricku František Lukeš.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

František Lukeš proměňuje nájezd proti Slavii a kompletuje svůj první hattrick v extralize

Článek

Duel nabídl dvě zcela odlišné poloviny. Do jedenatřicáté minuty padlo devět gólů, pak se brankostroj trochu přibrzdil. Po výborné první třetině z vaší strany byl nakonec stav po druhé přestávce 4:5. Čemu to přičítáte?

Vedli jsme 3:1 a řekli jsme si, že musíme přidat další dva góly. Jenže místo aktivity jsme úplně přestali hrát. A nevím, proč jsme takhle polevili. Slavia vývoj otočila a byla lepší. Naštěstí jsme dotáhli utkání do prodloužení.

Jak vám bylo půl minuty před koncem základní hrací doby?

Pořád jsme věřili, že srovnáme. Na buly šel Viktor Hübl a byl úspěšný. Většinou po převzetí přihrávky se snažím nahrát ještě Martinu Ručinskému, ale tentokrát jsem se rozhodl udělat sám kličku a padlo to tam.

Pak jste skvěle zvládl i samostatný nájezd a završil hattrick. Jak to berete?

Musím především poděkovat klukům za nahrávky na první dva góly. A jsem velmi rád, že mi vyšel i nájezd. I díky tomu to byl můj první hattrick v extralize. Penalty zkouším i na tréninku a jezdím je i v zápasech, pokud na ně dojde. Věřil jsem si, že jej proměním. Rozhýbal jsem si gólmana a vyšlo to. Nejvíc mě těší, že ty moje góly přinesly aspoň dva body, i když tři by byly ještě cennější.

Jak vnímáte svůj střelecký úspěch?

Žádné uspokojení není na místě. Extraliga rychle pokračuje a v pátek hrajeme znovu.

Proti Slavii jste získali dva body, ale čím si vysvětlujete určité výpadky i v průběhu ostatních zápasů?

Kdybych to věděl, tak vám to řeknu. Zatím pro to nemám vysvětlení, ale určitě cítíme, že na spoustě věcí musíme zapracovat. Potřebujeme porážet hlavně celky, které jsou kolem nás v tabulce.

Reklama

Související témata: