Hlavní obsah

Kladno si pohrálo s Boleslaví, které nastřílelo šest gólů

PRAHA

Hokejisté Kladna v předehrávce 19. kola Tipsport extraligy jasně dominovali na ledě Mladé Boleslavi. Ve středočeském derby Rytíři zvítězili 6:4. Hosté položili základ k zisku tří bodů již v úvodní třetině, kterou vyhráli 4:0. Ve třetí části sice inkasovali Kladenští třikrát, jednou dokonce v přesilovce pět proti třem, vítězství však bez potíží uhlídali.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Kladna se radují se střelcem gólu Markem Hovorkou (vpravo)

Článek

Kladenští zahrozili již po 20 sekundách zápasu, kapitán Patera ale ještě svou šanci neproměnil. Aktivnější hosté se prosadili až v 5. minutě, kdy otevřel skóre nejstarší hráč extraligy, jedenačtyřicetiletý Bělohlav.

Poté mohl vyrovnat Mikulík, ale úvodní dvacetiminutovka patřila Kladnu. Na 2:0 zvýšil v přesilové hře Hovorka, a když přidal třetí branku Knotek, opustil Jaroslav Hübl své místo v brance. Stejně jako v úterý v Třinci se tak rychle na hřiště dostal Valent.

Ani dnes to ale Mladé Boleslavi nepomohlo. Dvojka Středočechů sice tentokrát rychle neinkasovala, ale hlavně proto, že Kalla s Hovorkou své příležitosti neproměnili. O čisté konto Valent přišel v závěru první části, kdy Tomas fauloval v gólové šanci Kafku a rozhodčí nařídili trestné střílení. Kladenský útočník jej bezpečně střelou pod horní tyčku proměnil.

Dva góly domácích vstřelil Tomas

Jiskřičku naděje domácí vykřesali ve 22. minutě, kdy Tomas snížil. Pak měl ale dvě velké příležitosti Svačina, ani jednu neproměnil, a tak se trefovali opět hosté. Před polovinou zápasu sice nevyužili 63 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ale po návratu prvního vyloučeného na led domácí chybovali a osamocený Kalla si pohrál s Valentem a přidal pátou kladenskou branku.

Další úder ve středočeském derby si hosté schovali na závěr druhé třetiny, kdy se opět vyplatil jejich aktivní pohyb v útočné třetině. První gól v sezoně si připsal od modré přesně střílející obránce Piskáček. Řada diváků v následné přestávce opustila stadion.

Přišli tak o gól domácích ve dvojnásobném oslabení. Po vyšším trestu Mikulíka byl totiž vyloučen i Cetkovský, Kladno ale přesilovku nesehrálo dobře a jeho ležérnost využil Tomas. Další gól přidal Balaštík, a když se dvě minuty před koncem prosadil v přesilovce i Vrbata, byl závěr až nečekaně dramatický. Při více než minutové power play ale Mladá Boleslav další gól nepřidala.

Předehrávka 19. kola
BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 4:6 (0:4, 1:2, 3:0)on-line
Branky a nahrávky: 22. Tomas (Rýgl), 45. Tomas (Bahenský), 50. Balaštík (D. Výborný, Žabka), 59. Vrbata (D. Výborný, Žabka) - 5. Bělohlav (Eberle), 10. Hovorka (Knotek), 12. Knotek (Patera, Toman), 19. Kafka z trest. střílení, 31. Kalla (Hovorka, Majeský), 40. Piskáček (Patera). Rozhodčí: A. Jeřábek, Smitka - M. Jindra, Pouzar. Vyloučení: 9:8, navíc Mikulík (M. Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2910.
Mladá Boleslav: J. Hübl (12. Valent) - Mozík, Drábek, Žabka, Chaloupka, Rýgl, Beňovič - Cetkovský, Bahenský, Tomas - Balaštík, D. Výborný, Mikulík (50. Rys) - Svačina, Vrbata, Goertzen - Jiránek, Stieler, Demel. Trenéři: Hiadlovský a Hnilička.
Kladno: Cikánek - Toman, J. Drtina, Majeský, Piskáček, D. Růžička, Lepine - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Lukáč, Kalla - Eberle, Bělohlav, Kafka - Valský, Knotek, Bílek, od 41. navíc Diviš. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Další zápasy, pátek 4. listopadu
17:30: Vítkovice - Sparta
17:30: České Budějovice - Pardubice
18:00: Brno - Liberec
18:00: Karlovy Vary - Plzeň
18:10: Zlín - Litvínov
18:15: Slavia - Třinec

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice