Hlavní obsah

Liberec po obratu v závěrečné třetině vyhrál v Brně

BRNO

isté Liberce díky obratu v závěrečné třetině vyhráli v 19. kole extraligy na ledě Brna 4:2 a jsou druzí o skóre za vedoucí Spartou. Dvěma góly se postaral o tříbodový zisk Bílých Tygrů střelecký objev sezony Michal Bárta. Kometa sice ve druhé třetině v rozmezí minuty dvěma góly otočila výsledek na 2:1, Liberec ale v třetí části o svém vítězství rozhodl třemi góly.

Článek

I když se domácí snažili o agresivní útočný hokej, ke střeleckým příležitostem se dostávali přes pozornou obranu soupeře jen zřídka. Brňané sice v první třetině častěji zkoušeli pozornost brankáře Pince, ale ten neměl nejmenší problémy se střelami z větší vzdálenosti. Kometě zatrnulo při první přesilovce v 10. minutě, kdy ujel liberecký útočník Bárta a jeho střela se odrazila od tyče.

O dvě minuty později si už Bárta vedl lépe, když lehce tečoval Duškovu střelu a brněnský brankář Hovi už nestačil na změnu směru kotouče reagovat. Vyrovnání měl na hokejce na konci úvodní třetiny Jankovič, jenž se ale největší brněnské šance zalekl a nestačil přehodit brankáře Pince.

Trenér Komety Zdeněk Venera vyzkoušel ve druhé třetině prohodit křídla prvního a třetího útoku: produktivního Jakuba Svobodu zařadil do první řady a zkušeného Hubáčka posunul do třetí. Navzdory tomuto tahu se ale jeho svěřenci nedokázali dlouho dostat do tempa. Důrazněji hrající Bílí Tygři získali převahu, v koncovce jim chyběla přesnost a klid. Kometa spoléhala v této fázi zápasu hlavně na rychlé protiútoky, do šancí se sice dostali Petrovický, Valach i Hubáček, ani jeden z nich ale na Pince nevyzrál.

Brankový půst Brňanů po výpadku na Spartě ukončil až po 102 minutách Podkonický, který po Malcově nahození kotouče před branku tečoval střelu za záda Pince. Kometa se nečekaně rychle probrala a o minutu později přidal druhý gól střelbou do horního růžku liberecké branky Jaroslav Svoboda.

Svou sílu ukázali liberečtí Bílí Tygři v poslední třetině. Ve 43. minutě po přihrávce Nedvěda od zadního mantinelu vyrovnal Bartovič. Zanedlouho Brňané prokázali, že přesilovky jsou jejich největší slabinou. I když na trestnou lavici zasedl nejlepší liberecký hráč Nedvěd, domácí hokejisté se neprosadili a naopak nechali po další chybě oslabeného soupeře vstřelit třetí branku.

Ve 48. minutě ujel druhý neproduktivnější hráč Bílých Tygrů Bárta, na jehož střelu přes obránce brankář Hovi nestačil reagovat. Brňané se sice ještě snažili zvrátit výsledek, jejich úsilí se ale navzdory bojovnosti měnilo pouze v křečovitost a Liberec své vítězství pečetil dvě minuty před koncem gólem Vantucha.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:1, 2:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 35. Podkonický (Malec, Jankovič), 36. Jaroslav Svoboda (Dlouhý) - 12. Bárta (Dušek, T. Urban), 43. Bartovič (P. Nedvěd, Kudrna), 48. Bárta (Bortňák), 58. Vantuch (P. Nedvěd). Rozhodčí: Blecha, Minář - Bryška, Novák. Vyloučení 1:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200.
Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Valach, Malec, od 30. navíc Kempný - T. Pospíšil, Petrovický, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý - H. Zohorna, Koreis, Jakub Svoboda - Erat, Jankovič, Podkonický. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Liberec: Pinc - Derner, Trončinský Čakajík, Výtisk, Hay, Holub, Kajínek, Štich - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Bárta, Urban, Dušek - Bortňák, Vak, Vantuch - Vařecha, Bulíř, Kica. Trenér: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články