Hlavní obsah

Falter ve Vítkovicích rozesmutnil otce i bývalé spoluhráče

OSTRAVA

Návrat do Ostravy vyšel hokejovému brankáři Martinu Falterovi na jedničku. Sedmadvacetiletý vítkovický odchovanec zlikvidoval v dnešním extraligovém souboji na ostravském ledě 44 střel a pomohl Spartě k výhře 6:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Sparty Martin Falter a Jan Káňa z Vítkovic.

Článek

Gólman, který ve Vítkovicích hokejové vyrůstal, už utkání proti svým bývalým barvám zažil v dresu Kladna, ale jako sparťan přijel do ČEZ Arény poprvé. "Bylo to v klidu. Chytal jsem tu už loni s Kladnem, i když přijet s Kladnem a se Spartou je trochu něco jiného. Ale bylo to super," řekl po utkání novinářům Falter.

I když z klubu je už řadu sezon pryč, k Vítkovicím má stále blízko. S týmem v létě dokonce absolvoval část letní přípravy. "Těšil jsem se na kluky asi stejně jako oni na mě. S Romanem Szturcem jsme si psali nějaké esemesky už v úterý po zápasu s Brnem, i když zrovna on mi nakonec gól dal. Ale jednou jsem ho vychytal, neměl rychlost a já si počkal, co udělá," řekl Falter.

Hráči Sparty se radují z gólu do sítě Vítkovic v 19. kole extraligy.foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Spoluhráče za vítězství asi odmění pohoštěním. Zvláštní prémii však v kabině Sparty nevypisoval. "Nějak na to nebyl čas, ale něco do kabiny klukům asi spadne," uvedl Falter. Ten kromě necelých šesti tisíc diváků v hale nepotěšil ani otce, který je ve vítkovickém klubu výkonným ředitelem. "Asi budou nespokojeni, že doma prohráli, ale snad bude mít i radost, že mu kluk vyhrál," usmál se Falter.

Gólman Pražanů se musel ohánět zejména v první třetině, ve které měly Vítkovice velký tlak. "Věděli jsme, že i proti Liberci vsadily všechno na jednu kartu a čekali jsme, že na nás vletí. Byl jsem docela pod palbou, ale je to lepší, než tam jen tak stát. My jsme tu první třetinu naštěstí uhráli 1:1 a to byl dobrý základ pro další průběh. Vlilo nám to trošku sebevědomí," uvedl Falter.

Od druhého dějství už Sparta byla mnohem více ve hře a čtyřmi góly v poslední části si nakonec zajistila tři body. "Vítkovice se tlačily dopředu, ale měly okénka v obraně, které jsme využili. Díky nekoncentrovanosti jsme sice Vítkovicím dovolili vyrovnat na začátku třetí třetiny, ale pak jsme dali tři góly a to rozhodlo," dodal Falter.

Reklama

Související témata: