Hlavní obsah

Zlínský Köhler pokazil litvínovskému Nechvátalovi debut

ZLÍN

Zlínský útočník Bedřich Köhler se postaral dvěma góly o přerušení série čtyř porážek svého týmu a pokazil premiéru v hokejové extralize devatenáctiletému litvínovskému brankáři Patriku Nechvátalovi. Překonal jej už v 13. vteřině a v desáté minutě jej trefou ve vlastním oslabení poslal na střídačku.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Zlína Bedřich Köhler (vpravo) pokazil litvínovskému Nechvátalovi debut

Článek

"Netušil jsem, že chytal poprvé. Náš trenér brankářů mi k němu při rozcvičce něco řekl," řekl Köhler novinářům.

V polovině první třetiny nastřelil kotouč Petr Leška, Nechvátal jej po odrazu od zadního mantinelu nezachytil hokejkou a po inkasované brance jej vystřídal Martin Volke.

"K puku jsme se dostali na vrcholu středového kruhu. Všiml jsem si, že jedeme dva na jednoho, tak jsem na Petra křikl, ať nevyhazuje puk, že můžeme jet do přečíslení. Se mnou se rozjel Martin Ručinský, takže přihrávka přes něj nebyla proveditelná. Nějakou dobu už spolu s Petrem hrajeme, tak jsem přesně věděl, co udělá a že puk nahodí. Pro gólmana to byla těžká situace, neboť zůstal stát na půli cesty. Měl zůstat v brance a pak rozehrát," popsal šestadvacetiletý Köhler trefu.

Po první třetině vedli Berani 3:0, přitom v předešlých čtyřech zápasech dali dohromady jen dvě branky. "Ve druhé třetině jsme dostali gól a pak jsme si řekli, že ten zápas musíme ubojovat za každou cenu," doplnil Köhler. "Ve třetí třetině jsme měli dost vyloučených hráčů. Tým, který vede 3:1, by měl zápas dohrát bez vyloučení. Nevím, z čeho ta vyloučení pramenila, protože jsem fauly neviděl. Proto je nemohu posuzovat, ale určitě by neměly být."

Köhler si vylepšil bilanci v této sezoně na deset tref. "Jsem rád, že dávám góly, protože od toho na ledě jsem. Týmový úspěch je ale nad všechny osobní statistiky. Určitě to nechci přeceňovat," doplnil.

Extraligu po nedělním 20. kole čeká reprezentační přestávka. "Odehráli jsme dost zápasů v řadě, takže pauza přijde vhod všem týmům," uvítal volnější program Köhler.

Reklama

Související témata: