Hlavní obsah

Znovu bez gólu a žalostných deset střel na branku. Tragédie, hřímají slávisté

PRAHA

Že doma rozdává soupeřům body na počkání, na to už si její fanoušci zvykli. Střelecká (ne)produktivita a minimum vstřelených branek je už rovněž nemůže překvapit. Nedělní vystoupení hokejistů Slavie v zápase s Plzní (0:3) však přineslo málokdy vídanou událost. Růžičkovi svěřenci za celých šedesát minut vyslali na gólmana Marka Mazance pouhých deset střeleckých pokusů! „To je tragédie,“ kroutil nad žalostnou bilancí hlavou asistent trenéra Jiří Čelanský.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Gesto slávistického kouče Vladimíra Růžičky je výmluvné...

Článek

Během první dvacetiminutovky pět střel na branku, v té další ještě o dvě méně a v závěrečné části jen dva pokusy. Suma sumárum deset ran na Marka Mazance. Číslo, které týmy často vyprodukují během jedné periody, „zvládla“ Slavia za celý zápas.

Plzeň slaví první gól v síti Slaviefoto: Právo/Jan Handrejch

„To je tragédie! Třeba ve druhé třetině jsme poprvé na branku vystřelili až v osmnácté minutě. Prostě nejsme v ideálním rozpoložení,“ musel přiznat Čelanský. „Za celý zápas jsme se nedostali ani do jedné šance,“ neuniklo slávistickému asistentovi, že žádnou z deseti střel nešlo zařadit do kolonky ´Nebezpečné´.

„Na každý gól se nadřeme, chybí nám taková lehkost. Víme, že jsme v situaci, kdy potřebujeme každý bod, chceme to urvat, ale nedaří se to,“ říká útočník Tomáš Kůrka, jehož výkony, stejně jako celého týmu, zatím zůstávají za očekáváním. Bere tedy slávistickou mizérii částečně i na svá bedra? „Na to nebudu vůbec odpovídat,“ odsekl nasupeně.

Plzeňský Ondřej Kratěna se snaží překonat slávistického gólmana Dominika Furcha.foto: Právo/Jan Handrejch

Zejména doma se Slavia letos neskutečně trápí. Vyhrála jen tři z jedenácti zápasů, z posledních čtyř ve vysočanské aréně navíc třikrát vyšla střelecky naprázdno. „Tristní bilance,“ ulevil si Čelanský. „Doma bychom měli jít hned od začátku do většího tlaku a hrát s větší odhodlaností. Abychom se hned dostali do vedení. To tam chybí. Venku hrajeme zodpovědně do obrany a čekáme na brejky,“ říká Kůrka. Nešlo by tedy „venkovní“ styl provozovat i na vlastním ledě? „To bychom se jenom bránili.“

Že Slavia aktuálně na víc, než boj okolo desáté pozice, nemá, si Kůrka nemyslí. „Parta je tu dobrá. Máme tu hráče, kteří dokáží dřít na 130 procent, takže bychom měli být výš.“

Spoléhají na reprezentační přestávku

Jako vysvobození tak přichází týdenní reprezentační přestávka. Slávisté doufají, že se po jejím skončení herně i střelecky zvednou. „Plno hráčů už na ni vyčkávalo. Myslím, že nám pomůže. Odpočineme si od zápasového rytmu, potrénujeme a znovu pak do toho vletíme. Měl by to být pro nás impuls,“ věří Kůrka.

„Uvidíme, co bude dál,“ uzavírá trochu tajemně Čelanský.

Reklama

Související témata: