Hlavní obsah

Čtyřzápasová stopka! Budík vyfasoval dodatečný trest za faul na Okála

Praha

Plzeňský obránce Vojtěch Budík dostal od disciplinární komise hokejové extraligy zákaz startu ve čtyřech utkáních za faul na útočníka Zdeňka Okála v úterní dohrávce 11. kola na ledě Zlína. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš z Plzně a Vojtěch Budík (vpravo), který vyfasoval dodatečný trest za faul na Okála ze Zlína.

Článek

Budíka v zápase, který Plzeň prohrála 1:2, za zákrok na Okála vyloučili 55 sekund před koncem sudí René Hradil a Zbyněk Kubičík na dvě minuty za nedovolené bránění. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík se faulem zabýval na podnět zlínského klubu ve zkráceném řízení a překvalifikoval jej na zásah do hlavy a krku.

"Výška trestu se odvíjí od přitěžujících okolností, že zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče. Byl zcela mimo zorný úhel protihráče, který se na něj nemohl připravit. Vedl zákrok zcela záměrně a bezohledně," uvedl Ujčík, který přihlédl i k tomu, že Okál podle zápisu o utkání utrpěl zranění hlavy.

Budík vynechá duely v Pardubicích, s Mladou Boleslaví, v Litvínově a v Českých Budějovicích. Do sestavy Indiánů se může vrátit až 3. ledna v domácím utkání s Třincem.

Reklama