Hlavní obsah

Slavia se utápí, prohrála na Kladně a dotýká se dna tabulky

KLADNO

Byla to snadná výhra a tři body do tabulky. Kladno ve 21. kole hokejové Tipsport extraligy porazilo Slavii 5:1. Tým Vladimíra Růžičky potvrdil formu z posledních týdnů, tedy že žádnou nemá. Rytíři si připsali body, které potřebují do desítky pro play- off. Slávisté jsou naopak blíže samotnému dnu tabulky. Jedinou útěchou pro ně může být, že po dvou zápasech půstu konečně vstřelili gól. Stalo se tak po 173 minutách.

Článek

S hrozivou statistikou přijela Slavia do Kladna. Po první třetině šla s podobnou také do šatny. Po dvaceti minutách prohrávala 0:3, když hosté nic úchvatného nepředvedli. Naopak domácí šli do vedení už ve třetí minutě, Ivan Majeský vypálil od modré a gólman Dominik Furch se jen ohlédl a vyndal puk z branky. A útočný koncert Rytířů pokračoval.

V páté minutě mohl vstřelit gól Jan Piskáček, ale jeho rána šla vedle, po něm neuspěl ani Marek Hovorka, ale Jiří Bicek, který čekal před brankou, využil zadovku Jiřího Kuchlera a domácí se radovali podruhé. Další šance Kladna přišla při přečíslení dva na jednoho, ale tentokrát gól nepadl. Ale fanoušci dlouho nečekali.

V 15. minutě zvýšil po vzájemných přihrávkách s Jaroslavem Kallou kapitán Pavel Patera, po pětadvaceti sekundách hosté v oslabení inkasovali. Sami měli možnost také v početní výhodě, ale to by nesměl Vladimír Růžička po šestadvaceti sekundách faulovat.

V předchozích dvou zápasech slávisté nevstřelili gól, na Kladně po první třetině v této tradici pokračovali. Pokud měla přijít změna a šance na body, patrně by se musel stát na Kladně zázrak.

Když Růžička kroutí hlavou nad Růžičkou

Kdo propásl druhou část, nemusel litovat. Kladno vedlo, náskok si hlídalo a Slavia neprojevila větší aktivitu s výsledkem něco provést. Druhých dvacet minut se odehrálo, protože tak to stojí v pravidlech. Fanoušci si mohli aspoň v poklidu prohlédnout rytíře, kteří se po stadiónu procházeli ve zbroji.

Jedna velká šance se přece jen vyskytla, měl ji Vladimír Růžička, který se ocitl sám před brankářem Lukášem Cikánkem, ale místo střely slávistický útočník zajel za branku a vymýšlel. Nad tímto manévrem otec a trenér na střídačce Vladimír Růžička jen zakroutil hlavou.

Druhým nečekaným momentem prostředí třetiny byl v 38. minutě oddechový čas, který si vyžádal domácí kouč Zdeněk Vojta. Jinak představení, které do reklamy na hokej mělo hodně daleko.

Slávisté čekali na gól 173 minut!

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili Rytíři, tak jak jim velí logo na dresu. Po dvou minutách už vedli 4:0. Puk překlouzal brankovou čáru po střele Jakuba Valského.

Radosti se dočkali i hosté, po porážkách 0:3 od Plzně, 0:4 s Brnem se nedočkali zase bodů, ale vstřelili aspoň gól. Autorem se stal Tomáš Kůrka, gól Slavie po 173 minutách! Tímto úspěchem ale klání 21. kola neskončilo. Domácí v poslední minutě upravili na konečných 5:1. Mezi střelce se zapsal i Petr Kafka.

Kladno - Slavia 5:1 (3:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Majeský (Patera), 9. Bicek (Kuchler, Toman), 15. Patera (Kalla, Majeský), 42. Valský (Lukáč, Kafka), 60. Kafka (Lukáš, Bicek)  - 53. Kůrka (Sklenář, Kuboš). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 2484.
Cikánek - Lepine, Toman, Majeský, J. Drtina, David Růžička, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - M. Látal, Knotek, Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Furch - Kadlec, Vašíček, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Krenželok, Kalus, Doležal - Kůrka, Žejdl, P. Jelínek - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Jaškin, T. Hertl, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín