Hlavní obsah

Hokejisté Plzně potvrdili, že se jim proti Zlínu daří

ZLÍN

Hokejisté Plzně vyhráli ve 21. kole extraligy na ledě Zlína 3:1 a připsali si šestou výhru nad Berany ve vzájemných soubojích za sebou. Zlín tak i po reprezentační přestávce pokračoval ve své střelecké neproduktivitě a doma prohrál třetí ze čtyř posledních zápasů.

Článek

Oba celky hrály od počátku svižně a brankáři Sedláček s Mazancem museli hned několikrát předvést svůj postřeh. Do vedení se dostali Západočeši, kteří změnili skóre ve svůj prospěch krátce po polovině třetiny. Dvořák zpoza branky přesnou příhrou našel Pituleho, jenž zblízka střelou po ledě poslal puk do zlínské branky

Na ledě bylo poté občas dost prostoru, neboť hokejisté z obou týmů byli často vylučování, ke vstřelení gólu to ale nevyužil ani jeden tým. Více ze hry měli Zlínští, ale jejich snaze chybělo gólové vyjádření. Nápor Zlína utnulo vyloučení Důrase. Po necelé minutě oslabení Berani inkasovali. Na ledě zaúřadoval elitní plzeňský útok v čele s kapitánem Strakou, jenž vstřelil druhý gól svého týmu.

Ve 31. minutě se Zlínu otevřela dvojnásobná přesilovka v délce 22 vteřin. Na trestné lavici seděl Marušák a Kovář, ale v početních výhodách se domácí trápili. Na dostřel se tak dostali při rovnovážném počtu hráčů. Drze před brankáře Mazance si najel Holík a zblízka poslal puk za plzeňského gólmana. Ve 37. minutě vstřelila Plzeň třetí gól, který ale hlavní rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím neuznal, neboť jej hostující hráč dosáhl rukou.

Berani poté promarnili další přesilovky a následně měl více práce Sedláček. Několikrát zasahoval proti nebezpečným plzeňským výpadům. Hokejisté Zlína se ztěžka dostávali do útočného pásma, zatímco Plzeň značně trápila zlínskou obranu.

Rozhodující plzeňské brance předcházela velká šance Galvase, který se dostal až před gólmana Mazance, ale zamířil pouze do zadního hrazení. Následně udeřila Plzeň, když Sedláčka překonal Kratěna. Kontaktní vranku již domácí vstřelit nedokázali.

PSG Zlín - HC Plzeň 1929 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Holík (Hamrlík) - 11. Pitule (Dvořák), 26. Martin Straka (Duda, Kratěna), 50. Kratěna (Martin Straka). Rozhodčí: Hradil, Trombík - M. Čech, Dřínovský. Vyloučení: 4:9, navíc Čajánek - Jan Kovář oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4395.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Tesařík, Míka, Řezníček - Honejsek, Leška, Köhler - O. Veselý, Čajánek, Důras - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Plzeň: Mazanec - Dan Růžička, Jiří Hanzlík, Marušák, Kinrade, Havíř, St. Pierre, Dresler - Duda, Martin Straka, Kratěna - Dvořák, Pitule, Johnson - Horna, Vostřák, Havlíček - Stránský, Jan Kovář, Mrňa, od 41. navíc M. Heřman. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: