Hlavní obsah

Pardubice otočily zápas na ledě Mladé Boleslavi, rozhodl Brendl

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Pardubic předvedli na ledě Mladé Boleslavi skvělý obrat a po třech gólech vstřelených ve třetí třetině vyhráli 4:3. Nejhorší tým soutěže měl přitom zápas dobře rozehraný, gól Pavla Brendla v 59. minutě jej ale připravil o možnost bodovat. Středočeši tak prohráli počtvrté za sebou.

Článek

Úvodní třetina mnoho líbivého hokeje nepřinesla. Obě mužstva působila ospalým dojmem. O něco hokejovějším dojmem přece jenom působili hosté z Pardubic, ale ze své optické převahy gól vstřelit nedokázali.

Diváci se ale branky dočkali hned v úvodu druhé části, když domácí využili zásluhou Balaštíka přesilovou hru. Boleslavský útočník před hostujícím gólmanem Růžičkou šikovně tečoval Chaloupkovu střelu od modré čáry. Za necelou minutu už vedli domácí o dvě branky. Nejlépe se v závaru před pardubickou klecí orientoval útočník Demel.

Hosté byli ze vstupu domácího mužstva do druhé třetiny zjevně zaskočeni a nechávali Boleslavské v klidu držet náskok. Přesto na konci třetiny dokázali hosté vstřelit kontaktní branku, když se v přesilové hře mezi střelce zapsal útočník Kolář.

Hosté se ale ze snížení neradovali dlouho, protože po pár vteřinách opět na dvoubrankové vedení zvyšovala nová akvizice v domácím mužstvu Andrej Podkonický, který překonal hostujícího gólmana důrazem v jeho brankovišti.

Nakonec ovšem Středočeši o nadějný náskok v závěrečné dvacetiminutovce velmi lehkovážně přišli. Nejprve neproměnili několik slibných šancí a naopak svými chybami dovolili soupeři během závěrečných dvanácti minut třikrát skórovat.

Nejprve snižoval v 49. minutě útočník Buchtele, který přesnou střelou k pravé tyči boleslavské klece proměnil trestné střílení nařízené za Mikulíkovo hákování. O pět minut později se podruhé mezi střelce zapsal útočník Kolář a stav utkání vyrovnal. Tentýž hráč poté ještě stačil po obrovské hrubce domácí obrany ujet ve dvojici s Brendlem, který překonal bezmocného Valenta. Mladá Boleslav se již v úplném závěru zmohla pouze na krátkou hru bez brankáře, která již s výsledkem nic neudělala.

BK Mladá Boleslav - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:4 (0:0, 3:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 22. Balaštík (Chaloupka, Hay), 23. Demel, 38. Podkonický (Chaloupka) - 38. Kolář I (Starý, Brendl), 49. Buchtele z trest. střílení, 54. Kolář I (Koukal, V. Kočí), 59. Brendl (Kolář I, Koukal). Rozhodčí: Hodek, Turčan - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3280.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Mozík, Hay, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Dudáš, Beňovič - Goertzen, Bahenský, Tomas - Podkonický, Balaštík, Mikulík - Svačina, Vrbata, Jiránek - Loskot, Stieler, Demel. Trenéři: Hiadlovský a Hnilička.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kolář II, Sičák, V. Kočí, Benák, Borer, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Brendl - Bartek, Elkins, Sim - Kousal, T. Zohorna, Buchtele - Rákos, T. Nosek, Starý - Radil. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice