Hlavní obsah

Sparta oplatila Karlovým Varům porážku z prvního souboje sezóny

KARLOVY VARY

Hokejisté Sparty vyhráli na ledě Karlových Varů 3:0 a oplatili tak soupeři porážku z prvního vzájemného zápasu sezony. Brankář Pražanů Tomáš Pöpperle udržel podruhé v ročníku čisté konto.

Článek

Utkání mělo bleskový úvod. Již po sedmi vteřinách od úvodního vhazování se měnilo skóre, když nepříliš tvrdá střela Pacovského skončila za zády brankáře Karlových Varů Salfického. Útočník Sparty tak vyrovnal historický extraligový rekord.

Domácí brankář do utkání vůbec nevstoupil šťastně. Za vyhození puku do hlediště mohli domácí pykat podruhé. Salfický ale svojí úvodní chybu napravil a vyřešilo v oslabení několik závarů. Pražané, nabuzeni lehce nabytým vedením, byli aktivnější. V 11. minutě, střelou zápěstím, využil druhou přesilovou hru Jan Hanzlík.

Do druhé třetiny vstoupili hráči z lázeňského města aktivněji. Při střelách Skuhravého, Melenovského a Zaťoviče potvrdil Pöpperle své kvality. Při vyloučení hostujícího Husáka se však ve 29. minutě nedomluvil domácí kapitán Skuhravý s Gawryletzem a brankový stav se mohl opět měnit ve prospěch hostujících hráčů. V oslabení ujel Broš, i díky faulu obránce Energie ale branku přestřelil.

Jedinečnou příležitost ke zkorigování nepříznivého skóre měli Energetici ve 32. minutě. Za Spartu byli v jeden moment na dvě minuty vyloučeni Forman a Kočí. Karlovy Vary za pískotu nespokojeného publika touto výhodou trestuhodně pohrdly a prakticky hostujícího gólmana neohrozily. Ve 38. minutě příznivý vývoj utkání pro Spartu potvrdil obránce Philipp, jehož nahození od modré čáry potřetí skončilo za Salfického zády.

Frustraci z vývoje zápasu neunesl kapitán Skuhravý, který za nesportovní utkání obdržel ve 39. minutě desetiminutový trest a následně i trest do konce utkání.

V závěrečné třetině snahu karlovarských hráčů s vývojem zápasu něco udělat Pražané zcela eliminovali pozornou obranou v čele s výborným Pöpperlem, který si svůj bezchybný výkon nenechal pokazit obdrženou brankou. Poklidnou atmosféru blížícího se konce rozhodnutého zápasu pouze několika tvrdými zákroky okořenil hostující Kočí.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Pacovský (Sersen, Broš), 11. Jan Hanzlík (Ton, Tenkrát), 38. Philipp (Žálčík). Rozhodčí: Husička, Hrubý - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:8, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 min. a do konce utkání. Bez využití Diváci: 4054.
Karlovy Vary: Salfický - D. Nosek, Gulaši, Bombic, M. Rohan, Mocek, Gřegořek, Gawryletz, Gründling - Kumstát, Pech, Košťál - Mikeska, Skuhravý, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Kuběna, Kupec, Zucker. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.
Sparta Praha: Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, Husák, Philipp, D. Kočí, Kasík, Kučný - Jánský, Broš, Pacovský - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Žalčík, Přibyl, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata: