Hlavní obsah

Slavia procitla a vyhrála v Pardubicích. Tři body po čtyřech týdnech

PARDUBICE

Hokejisté Slavie ve 22. kole Tipsport extraligy porazili Pardubice 3:2 a získali tři body, to se jim naposledy podařilo 25. října. Hosté nastoupili i Michalem Vondrkou, který se vrátil z Kärpätu Oulu a Jonathanen Simem, který přišel na hostování právě z Pardubic. Slávisté s jejich příchodem protrhli i střelecké trápení, které je provázelo v posledních zápasech. Naopak domácí nedokázali předvést obrat, jaký se jim povedl v minulém utkání v Mladé Boleslavi, když vstřelili tři góly v poslední třetině.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hokejisté Slavie se radují z branky na pardubickém ledě.

Článek

Po devíti sekundách si Vondrka připsal první střelu zápasu, čímž odstartoval slávistický tlak, který trval polovinu úvodní části a přinesl i dva góly.

Ve třetí minutě se trefil bekhendem Tomáš Micka. Hráč, který byl v sezóně poslán i do první ligy, v pátek se za povolání zpět odvděčil gólem. Slavia v posledních třech zápasech vstřelila jen jeden gól. V Pardubicích tuto produktivitu vyrovnala za necelé tři minuty.

V sedmé minutě chyboval v rozehrávce pardubický obránce Aleš Píša, k puku se dostal Lukáš Krenželok, nic nevymýšlel a trefil se pod horní tyčku, brankář Martin Růžička nestačil zareagovat. Slávisté se ocitli v situaci, kterou dlouho marně hledali - vedli a stříleli góly.

Patnáctibodový rozdíl v tabulce byl mezi těmito týmy před zápasem. Domácí čtvrté místo, hosté dvanáctí, ale byla to Slavia, která se více tlačila do útoku, pardubičtí hráči se museli více věnovat defenzívě. Tak tomu bylo i od 12. minuty, když hráli v oslabení, ale s touto nevýhodou si poradili, naopak mohli i snížit, ale brankář Dominik Furch udržel čisté konto.

Poté se domácí dostali do tlaku, který vyústil v početní výhodu. Kolem slávistické branky bylo hodně rušno, ale hosté se ubránili. Podařilo se jim udržet stav 2:0 po úvodních dvaceti minutách.

Za 38 sekund padly dva góly 

Pardubičtí začali prostřední část tlakem, po dvou minutách trefil Jan Buchtele tyčku, rozhodčí si přesto vzali pro kontrolu video, ale verdikt zůstal stejný, skóre zůstalo nezměněné.

Ve 26. minutě mohl přidat klid Slavii Petr Jelínek, ale z bezprostřední blízkosti se proti jeho střele vymrštil beton brankáře Růžičky. A tak se radovala druhá střídačka. Z protiútoku snížil z brejku dva na jednoho Robert Kousal.

Ale. Za 38 sekund jeli dva slávisté jen na brankáře a na 3:1 zvýšil Sim. Hráč, který dnes dopoledne poprvé se Slavií trénoval a přišel z Pardubic. Za tuto trefu se mu domácí fanoušci také odvděčili, při oznámení autora gólu pískali. Za deset minut si mohli tuto scénku zopakovat, ale Sim netrefil ve vyložené příležitosti puk.

Tři minuty před koncem třetiny si zavařil hostující gólman Furch, vyjel před branku, puk se dostal k Janu Kolářovi I, ten vystřelil, ale obránce Vladimír Roth puk stihl odehrát. Následovala přesilovka domácích po druhém vyloučení Petra Kaluse, ale Pardubice nedokázaly šanci využít a stále prohrávaly 1:3.

Třetí dějství začali domácí přesilovkou, po deseti sekundách hry šel pykat Vondrka. A tuto výhodu už Pardubice využily. Na 2:3 snížil Martin Bartek. Stíhací jízda započala. Hosté většinu času jen bránili a gólman Furch si mohl oddechnout jen, když jeho spoluhráči hráli přesilovku, ale gól nepřidali. Za necelou minutu měli další příležitost při hře pět na čtyři. S tou ale naložili obdobně a skóre bylo stále jen o jeden gól.

Místo závěrečného tlaku Pardubic ale měla na konci zápasu více klidu Slavia. Tři minuty před koncem hrála opět v početní výhodě. Svůj náskok sice nezvýšila, ale do konce šedesáté minuty zbývalo padesát sekund. Domácí hráli bez brankáře, hosté si vzali devět sekund před koncem odechový čas, ale více než deset tisíc fanoušků se už gól nedočkalo.

Pardubice - Slavia 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Kousal (Bartek, Starý), 42. Bartek (Kousal, Starý) - 3. Micka (Jelínek), 7. Krenželok, 27. Sim (T. Svoboda). Rozhodčí: Homola, Minář - Jindra, Kis. Vyloučení: 6:4, navíc Kalus (SLA) 10. minut OT. Využití: 1:0. Diváci: 10 026.
M. Růžička - Píša, Kolář II, Sičák, V. Kočí, Benák, Borer, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Brendl - Bartek, Kousal, Starý - Nahodil, T. Zohorna, Rákos - Buchtele, T. Nosek, Radil. Trenéři: Hynek a Lubina.
Furch - Kadlec, Vašíček, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Vondrka, Krenželok, Sim - Kůrka, V. Růžička ml., Sklenář - Kalus, T. Hertl (21. T. Svoboda), M. Čermák - Jelínek, Micka, Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata: