Hlavní obsah

I dva body jsou parádní, glosoval Kubinčák dokonalý obrat Litvínova

LITVÍNOV

Tomu se říká obrat jako hrom. Litvínovští hokejisté ještě deset minut před koncem třetí třetiny prohrávali s Kladnem o tři góly, jenže čtyřmi trefami v řadě otočili vývoj až k dvoubodovému vítězství. Rozhodl o něm čtyřicet vteřin před vypršením prodloužení útočník Vojtěch Kubinčák.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vojtěch Kubinčák (vpravo na archivním snímku) rozhodl duel s Kladnem.

Článek

Jak se zrodilo litvínovské vzkříšení? „Po druhé přestávce jsme si řekli, že za stavu 1:4 musíme rychle snížit, aby bylo ještě o co hrát. Po každém dalším gólu nám narůstalo sebevědomí a mnoho nechybělo, abychom stihli dát tu pátou branku ještě v základní hrací době. Škoda zbytečného vyloučení, které nás v závěru trochu přibrzdilo. Mohli jsme se dostat ještě do většího tlaku. Ale nakonec jsme stejně vyhráli, takže jsme spokojení. I dva body jsou parádní,“ líčil střelec vítězného gólu.

Litvínov uspěl doma už popáté po sobě. „Přiznám se, že tuhle sérii moc nesleduji. A že jsme porazili Kladno, k tomu nám pomohl i fakt, že se střelecky prosadili další kluci a veškerá tíha neležela jen na naší první formaci. Je dobře, že se gólově chytili třeba Frolík s Hujsou. Hosty dlouho držel brankář Cikánek. Až do 50. minuty byl vynikající. My jsme se od třetí třetiny opírali o gólmana Fraňka, který v průběhu zápasu nahradil Nechvátala,“ podotkl Kubinčák.

Severočeši ve dvou zápasech během tří dnů vystřídali tři brankáře. „Myslím, že v neděli proti Plzni dostane důvěru znovu Franěk,“ přemítal zkušený útočník.

Frolík: Můj nejlepší zápas

Martin Frolík skóroval proti týmu, v němž působil devět let. „Přitom druhá třetina byla v našem podání opravdu špatná. Pak jsme se zvedli. Pro mě to byl specifický zápas. Konečně jsem se trefil a hned proti Kladnu. Celkově to ale bylo moje nejlepší vystoupení v dresu Litvínova. Jsem rád, že jsem přispěl k tomu, abychom trošku stáhli bodový předstih Kladna před naším týmem,“ tvrdil útočník. Jak na jeho gól reagovali kladenští protihráči? „Padly tam nějaké narážky při podávání rukou,“ usmál se Frolík.

Zklamaný byl kladenský obránce Milan Toman. „Vedli jsme 4:1, měli jsme vyhrát, ale neudrželi jsme ani slibný náskok. Litvínov hrál pořád stejně, akorát v závěru proměnil šance a dostal se na koně,“mínil zkušený bek. Jak na něj zapůsobila skutečnost, že za Litvínov od začátku nastoupil mladík Nechvátal? „Po pravdě řečeno jsme to ani nerozebírali. Chtěli jsme se soustředit hlavně na vlastní hru bez ohledu na to, kdo stojí v brance soupeře,“ dodal Toman.

Reklama

Související témata: