Hlavní obsah

České Budějovice zdolaly Brno, rozhodl Kuchejda

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic zdolali ve 23. kole extraligy Brno 2:1 a porazili Kometu počtvrté za sebou. Přesně v polovině utkání rozhodl David Kuchejda. Mountfield potěšil fanoušky na domácím ledě po předchozích dvou porážkách, Brno prohrálo venku počtvrté v řadě.

Článek

V úvodu utkání hráli Jihočeši přesilovku po trestu Žižky, Langhammer prokličkoval až před Hoviho, ale bekhendem se neprosadil. Po přestálém oslabení dostal hostující Koreis přihrávku k brankovišti, netrefil však odkrytou část klece. Dobrou palebnou pozici měl také Divíšek, ale jeho střela z pravého kruhu za Kovářova záda neprošla. Domácí gólman úspěšně reagoval také na pokus Hubáčka po rychlém průniku z pravé strany.

V 16. minutě se dočkaly České Budějovice vedení. Mertl chtěl hledat volného spoluhráče, ale brněnský obránce náhle ustoupil a také brankář Hovi chybně odkryl prostor u pravé tyčky, proto Mertl nezaváhal a s pomocí chráničů brněnského gólmana otevřel skóre. V závěru první třetiny trefil na druhé straně Jaroslav Svoboda tyčku.

Hned po 23 vteřinách druhého dějství hosté ve vlastním oslabení vyrovnali. Hubáček zatáhl puk do třetiny, zpětnou přihrávkou křížem našel Petrovického a ten z levého kruhu prostřelil Kováře. V polovině zápasu se Jihočeši probrali ze spánku. Kotalík místo pohotové střely volil sice kličku navíc, ale při následující akci Pšurný přesně našel před Hovim sprintujícího Kuchejdu, jenž vrátil Mountfieldu vedení.

Během následné hry čtyři na čtyři prověřila brněnského gólmana Hoviho celá pětice domácích střelců, žádný pokus ale za jeho zády neskončil. Brněnský brankář pak musel řešit ještě několik akcí Mertlova útoku, zastavil i střely Podlešáka a Ptáčka.

Ofenzivní výpady domácích pokračovaly i ve třetí dvacetiminutovce. Brankáře Komety zaměstnala Novákova jedovatá rána, Pšurného střela zblízka po přihrávce Kuchejdy od zadního mantinelu i Kotalíkův nápřah po Šimánkově zadovce. Z ojedinělého brejku naopak ohrozil Kováře hostující Pospíšil.

Při Mertlově vyloučení se Brňané usadili před Kovářem, jejich úsilí však k vyrovnaná nevedlo. Mertl po návratu z trestné lavice mohl pojistit náskok, ale jeho sólo zastavila horní tyčka. Obrovskou šanci měli také Langhammer s Kotalíkem, ale skóre se již nezměnilo ani při power play hostů. Při té Langhammer nejdříve netrefil prázdnou branku a po Divíškově nahození zalehl puk před brankovou čárou Kovář před dorážejícím Pospíšilem.

HC Mountfield České Budějovice - HC Kometa Brno 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Mertl (Kuchejda), 30. Kuchejda (R. Pšurný, Mertl) - 21. Petrovický (Hubáček). Rozhodčí: Husička, Minář - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4283.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Vráblík, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Pletka (9. Sailer), Langhammer, Podlešák - L. Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Valach, Malec - Balej, Petrovický, Pospíšil - Jaroslav Svoboda, Dlouhý, L. Čermák - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček - Jankovič, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články