Hlavní obsah

Vary přetlačily Jihočechy a poslaly Slavii na předposlední místo

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 24. kole extraligy České Budějovice těsně 3:2. Západočeši díky zisku tří bodů poslali na předposlední místo pražskou Slavii a zároveň tak ve vzájemných bitvách s Jihočechy přerušili sérii sedmi proher za sebou.

Článek

Prakticky hned po příjezdu skočili na led hráči hostujícího Mountfieldu, jejichž autobus dorazil ke KV Aréně až hodinu před úvodním hvizdem. Utkání mělo slavnostní úvod, neboť vedení západočeského klubu nezapomnělo s gratulací na hostujícího obránce Ptáčka, který pokoří v neděli metu tisíce odehraných duelů v extralize a v kariéře oblékal také karlovarský dres, v němž byl dokonce kapitánem.

Hned ve druhé minutě hráli hosté svou první přesilovou hru, ale naopak příležitost ke skórování měl domácí Kumstát. Českobudějovičtí si udržovali mírnou převahu, blízko ke skórování měl Mertl. Jeho příležitost z bezprostřední blízkosti ale zlikvidoval Mensator, který se po zranění třísel představil po delší době domácímu publiku. Úvodní branku utkání vstřelil v 10. minutě Gründling, který nahodil puk od modré a ten skončil v levém rohu Kovářovy branky. Po zbytek úvodního dějství se útoky přelévaly na obě strany, ale bez vážnější brankové příležitosti.

Ve druhé třetině hra upadla do průměru. Z této šedi vybočila příležitost ještě donedávna hráče Jihočechů Mikesky, který zcela sám před Kovářem nedokázal puk usměrnit za jeho záda. Ve chvíli, kdy se pomalu zápas překlápěl do druhé poloviny, povedenou střelou z pravého křídla vyrovnal Červený. Hráči z lázeňského města si paradoxně největší příležitosti vytvořili při dalším ze svých oslabení. Nejprve hostujícím obráncům ukázal záda Kumstát, s jehož blafákem si Kovář poradil, po něm ostrou ranou ohrozil hostujícího gólmana Dej.

A byl to právě Dej, kdo ve 47. minutě překlopil misky vah na stranu Energie, když zužitkoval nezištnou přihrávku Pecha a dotlačil kotouč za Kovářova záda. Po obdržené brance tlak Jihočechů narůstal. Pšurný a Mikuš si však na Mensatora nepřišli. Naopak se potřetí v utkání radovali domácí, kteří Jihočechům odskočili na dvoubrankový rozdíl. V přečíslení dva na jednoho se po přihrávce agilního Zuckera trefil v 53. minutě Skladaný.

Mountfield ovšem nerezignoval. O čtyři minuty později snížil za pomoci levé tyče Mertl. Zástupcům jihočeské metropole se však vyrovnat nepodařilo ani při téměř dvě minuty trvající hře bez gólmana.

HC Energie Karlovy Vary - HC Mountfield České Budějovice 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. Gründling (Melenovský, Skladaný), 47. Dej (Pech, Zaťovič), 53. Skladaný (Zucker, Kupec) - 28. Červený (Sailer, Ptáček), 57. Mertl (Kuchejda. Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 2855.
Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, Přindiš, Bombic, Mocek, Gřegořek, Gawryletz, Gründling, Gulaši - Kumstát, Skuhravý, Mikeska - Dej, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Košťál - Kuběna, Kupec, Zucker. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Vráblík, Mikuš, Kolarz - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Martynek - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný - Červený, Podlešák, Sailer - Burian. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice