Hlavní obsah

Mladou Boleslav převzal trenér Petr Novák

MLADÁ BOLESLAV

Novým trenérem posledního týmu hokejové extraligy Mladé Boleslavi se stal Petr Novák, který nedávno skončil v prvoligovém Havlíčkově Brodě. V roli asistenta zůstává Vladimír Hiadlovský, který vedl mužstvo přes měsíc dočasně s Milanem Hniličkou. Ten střídačku opustí a budě se věnovat znovu jen funkci sportovního manažera. Klub to v sobotu oznámil na svém webu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Smutek hokejistů Mladé Boleslavi

Článek

"S Petrem Novákem jsme byli v kontaktu už nějakou dobu a víceméně jsme čekali na to, až uzraje doba. A podle našeho názoru se to stalo teď," uvedl ředitel klubu Tůma.

Po příchodu nového kouče by podle jeho slov neměly nastat změny v kádru. "Sice platí, nikdy neříkej nikdy, ale teď chceme nějakým způsobem kádr ustálit, uzavřít a nechceme do něj sahat," řekl Tůma. V současné sezóně zasáhlo do extraligy v mladoboleslavském dresu už 38 hráčů, což je nezvykle mnoho.

Nováka čeká premiéra v extralize proti Brnu

Třiačtyřicetiletého Nováka, který opustil Havlíčkův Brod na začátku listopadu po šesti letech, čeká premiéra v nejvyšší soutěži. "Dohodli jsme se v pátek večer a smlouvu jsme podepsali do konce sezóny," řekl Novák, který vedl poprvé trénink v sobotu dopoledne. "Je to velká výzva, taková nabídka se neodmítá. Cíl je jasný, skočit o jedno místo výše a myslím si, že to není těžký úkol, který zvládneme," uvedl.

V minulé sezóně Novák dovedl Havlíčkův Brod do semifinále play-off první ligy a ze střídačky Rebelů byl odvolán v momentu, kdy byli osmí. I pro své často neortodoxní názory byl výraznou postavou první ligy. Debut na střídačce Středočechů ho čeká v neděli v domácím duelu s Kometou Brno.

Chce být trenérem i psychologem

"Rád bych byl hned od začátku psycholog i trenér. Je potřeba oboje skloubit dohromady. Myslím si, že společně s Vladem se nám to podaří. Už jsem si všiml, že kluci ho mají docela rádi, takže on bude asi v roli psychologa a já trenéra," popsal Novák své plány.

Dvojice Hiadlovský, Hnilička vedla Mladou Boleslav od 17. října po odvolání Vladimíra Jeřábka. Bruslařský klub pod jejich taktovkou získal ve třinácti zápasech třináct bodů, ale z posledních sedmi vytěžil jen čtyři. Středočeši mají v tabulce na třináctou Slavii i dvanácté Karlovy Vary ztrátu čtyř bodů. Jsou v této sezoně jediným extraligovém klubem, který sáhl ke změnám na trenérském postu.

Mladá Boleslav, která hraje nejvyšší soutěž čtvrtou sezónu a v předešlých třech letech se vždy zachraňovala v baráži, mění kouče často. V roce 2008 ještě v létě před vstupem do extraligy nahradil Petra Kaňkovského Jiří Šejba. Toho pak v prosinci vystřídal na pozici hlavního kouče Jaromír Šindel.

Po sezoně se stal novým trenérem Vladimír Čermák, v únoru 2010 převzal dočasné mužstvo tehdejší sportovní manažer Luděk Bukač mladší a o dva týdny později přišel Jan Tlačil. V Mladé Boleslavi vydržel do konce října, jeho následovníkem byl Miloš Holaň, kterého letos v březnu střídal Jeřábek.

Reklama

Související témata: