Hlavní obsah

Zlínský finiš přišel v Budějovicích pozdě, domácí vyhráli 3:2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 25. kole v souboji tabulkových sousedů Zlín 3:2. Jihočeši vedli v průběhu zápasu již 3:2, ale Barani v závěru duel zdramatizovali. Vyrovnat se jim už ale nepodařilo. Obránce domácích František Ptáček odehrál jako druhý hráč v historii 1000. zápas v nejvyšší soutěži.

Článek

Zbytečné fauly Míky a Linharta pomohly domácím k otevření skóre. Po čtyřech vteřinách dvojnásobné přesilové hry na modré čáře napřáhl Kotalík a před odkrytou Sedláčkovou brankou pohodlně dorážel Gulaš.

V pokračující přesilovce pět na čtyři měl další příležitost Kašpařík, ale místo střely volil nepřesnou přihrávku. Hosté zahrozili ve 14. minutě, kdy Kováře prověřil Důras a Čajánek. Udeřilo ale na druhé straně. Vydarený vypálil od modré a s pomocí teče zlínských obránců přidal druhý gól Mountfieldu.

Při trestu Kotalíka se štěstím zachraňoval před Linhartem budějovický gólman Kovář, jenž se vyznamenal i během dalšího oslabení po střelách Čajánka a Lešky. Před tím ještě Sailer převzal na útočné modré dlouhý pas od Podlešáka, ale sólo nezakončil.

Vyloučení Galvase na počátku druhého dějství se snažil potrestat obránce Novák, jeho bomba od modré ale za Sedláčkova záda neprošla. Jihočeši hráli ve veliké pohodě, lehce bruslili a vtipně kombinovali, pouze v zakončení se trochu trápili. Plynulost hry narušil jen incident mezi Čajánkem a Kranjcem.

Uklidnění pro domácí tým brzy zařídil Kotalík, jenž ve vlastním oslabení vystihl rozehrávku zlínských obránců a zblízka prostřelil Sedláčka. Další šance měli Pšurný, znovu Kotalík a také hostující útočníci Vlach s Důrasem. Do úniku se dostal budějovický obránce Kranjc po přihrávce od Laghammera, ale Sedláček byl pozorný.

V úvodu třetí třetiny Veselý ve výhodné pozici mezi kruhy nezpracoval přihrávku od Čajánka, na protější straně potom zabojovala Mertlova řada a Sedláček musel několikrát zasahovat. Domácí gólman Kovář se naopak protáhl po tvrdé střele Vlacha, chybující defenzivu hostí následně nedokázal potrestat Martynek.

Při hře čtyři na čtyři Kotalík s Gulašem přebruslili zlínského Tesaříka, ale Gulaš si neporadil s přihrávkou. Myšlenky na udržení čistého konta Kovářovi překazil v závěru Holík, jenž se při trestu Nováka trefil z prostoru mezi kruhy. Köhlerovo snížení při power play uznal rozhodčí po prohlédnutí videozáznamu, těsnou výhru ale už domácí ubránili.

HC Mountfield České Budějovice - PSG Zlín 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Gulaš (Kotalík), 14. Vydarený (Šimánek), 30. Kotalík - 56. Holík (Důras), 60. Köhler (Leška, Hamrlík). Rozhodčí: Trombík, Blecha - Dřínovský, M. Čech. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4200.
Č. Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Červený, Kotalík - Sailer, Langhammer, Podlešák - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Míka, Tesařík - Holík, Leška Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata: