Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 3:4 SNLídr znovu bez výhry, Energii zajistil bod navíc v nájezdech Kaše

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Jiskra 0 : 1
24. Gernát 1 : 1
28. Růžička 2 : 1
46. Kohout 2 : 2
53. Gernát 3 : 2
55. Flek 3 : 3
65. Kaše 3 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v předehrávce 28. kola extraligy na ledě vedoucího Třince 4:3 po nájezdech. Rozstřel rozhodl v páté sérii David Kaše a k výhře pomohl premiérovým gólem v soutěži další útočník Vít Jiskra.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Kaše z Karlových Varů se raduje ze svého vítězného samostatného nájezdu.

Článek
Fotogalerie

Dva góly poražených dal Martin Gernát, který si vylepšil bilanci na 5+18 a v produktivitě obránců se bodově dotáhl na vedoucího Filipa Hronka (10+13). Pod všechny góly Ocelářů se podepsal Martin Růžička, který si upevnil vedení v kanadském bodování soutěže (10+26).

Hosté nastoupili i s uzdraveným Laukem a reprezentantem Kašem, který zamířil v neděli večer rovnou z letiště do Třince. Karlovy Vary ale postrádaly kvůli automatickému trestu na jeden zápas kapitána Skuhravého, jehož ve čtvrtém útoku nahradil Jiskra. Skuhravý byl s týmem alespoň na střídačce.

A právě devatenáctiletý Jiskra ve svém druhém extraligovém startu otevřel skóre. Prosadil se pohotovou dorážkou z úhlu po střele Mikysky a korunoval střeleckou aktivitu týmu v úvodní třetině (11:6).

Třinec převzal iniciativu

Třinec začal od druhé části diktovat tempo hry a otočil vývoj utkání góly ve 24. a 28. minutě. Gernát vyrovnal z dorážky po střele Růžičky, který při druhé gólové situaci zakončil do prázdné branky po skvělé pasu Galvinše. Oceláři mohli vést výraznějším rozdílem, jenže šance Stránského, Draveckého i únik Hrehorčáka zastavil Novotný.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Tomáš Marcinko z Třince a Jan Hladonik z Karlových Varů.

Hosté vystřelili ve druhé třetině jen dvakrát, ve 46. minutě ale z nenápadné akce vyrovnali. Koblasa sice v gólové šanci jen vyprášil Štěpánkův beton, z dorážky přesto vyrovnal bekhendem Kohout. Domácím vrátil vedení v 53. minutě Gernát, který si sjel před branku a zblízka našel místo nad lapačkou Novotného. Hosté ještě reklamovali bránění brankáři ve hře, ale s trenérskou výzvou neuspěli.

Karlovy Vary velmi rychle vyrovnaly, hezkou kombinaci v přečíslení tři na dva zakončil Flek, a patřila jim i další střídání, ale šance Vondráčka i Mikúše zůstaly nevyužity.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Kaše z Karlových Varů při rozhodujícím nájezdu střílí gól za záda třineckého brankáře Jakuba Štěpánka.

Hosté promarnili v prodloužení i přesilovou hru, přesto získali v nájezdech bonusový bod. Nejdříve se prosadil v první sérii hostující Černoch, za domácí vyrovnal ve třetím kole Růžička.

Poslední slovo měl Kaše, který uspěl s bekhendovou kličkou. Karlovy Vary tak porazily Třinec teprve podruhé z posledních 16 utkání a soupeři částečně oplatily dvě domácí prohry z úvodu sezony (2:5 a 2:7).

Předehrávka 28. kola extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Gernát (M. Stránský, Martin Růžička), 28. Martin Růžička (Galvinš, M. Stránský), 53. Gernát (Martin Růžička) - 12. Jiskra (Vondráček, D. Mikyska), 46. Kohout (Koblasa), 55. Flek (D. Kaše, Lauko), rozhodující sam. nájezd D. Kaše. Rozhodčí: Hodek, Kika - Axman, Bryška. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Bez diváků.
Třinec: J. Štěpánek - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Kurovský, R. Veselý, Kofroň. Trenér: Varaďa.
Karlovy Vary: F. Novotný - M. Rohan, Šenkeřík, Weinhold, Graňák, Pulpán, L. Zábranský ml., D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Hladonik - Lauko, T. Mikúš, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Jiskra, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: