Hlavní obsah

Nevídaná přestřelka přinesla triumf Brnu! Rozjeté Pardubice znovu slaví, Třinec padl

lik, panSport.cz
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla v pondělí na programu pět zápasů. Druhou prohru v řadě musel zkousnout Třinec, který padl s Karlovými Vary 3:4 po prodloužení. Výhru 2:0 na ledě Olomouce slaví i Liberec. Dařilo se Zlínu, jenž uspěl na ledě Mladé Boleslavi 3:2 po prodloužení, a Pardubicím, které zdolaly Vítkovice 4:3. V posledním hodně divokém duelu si výhru připsala Kometa, která zvítězila na ledě Litvínova 7:6 po samostatných nájezdech.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova hostili brněnskou Kometu

Článek
Fotogalerie

Třinecké střelecké trápení na domácím hřišti po poslední porážce s Olomoucí (0:1) pokračovalo i v první třetině utkání proti Karlovým Varům, když jediným úspěšným střelcem byl hostující Vít Jiskra, který si připsal svůj první extraligový gól v kariéře.

Prostřední část se však nesla ve znamení extraligového lídra. Na 1:1 vyrovnal v 24. minutě Martin Gernát, do vedení pak poslal domácí o čtyři minutě později Martin Růžička.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva pukem zasažený Matěj Stránský z Třince, Lukáš Pulpán z Karlových Varů, Libor Zábranský mladší z Karlových Varů a Petr Vrána z Třince.

Vyrovnaný zápas vrcholil v třetí třetině. Nejdříve na 2:2 vyrovnal Martin Kohout, vedení však vrátil domácím svým druhým gólem Martin Gernát. Ani to Energii nezlomilo. Na 3:3 srovnal Jakub Flek, a utkání tak poslal do prodloužení. V něm branka nepadla, o vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy.

V nich byli úspěšnější hosté, za které se prosadili Černoch a Kaše, jediným úspěšným domácím exekutorem byl Martin Růžička. Dva body za výhru 4:3 po nájezdech si tak odvážejí Karlovy Vary.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Kaše z Karlových Varů při rozhodujícím nájezdu střílí gól za záda třineckého brankáře Jakuba Štěpánka.

Liberec si poradil v Olomouci

O jedinou branku úvodní třetiny zápasu mezi Olomoucí a Libercem se postaral hostující Radovan Pavlík, který překonal domácího Branislava Konráda ve vlastním oslabení. I ve druhé dvacetiminutovce se trefili jen Bílí Tygři, když jejich náskok navýšil Vlach.

Liberec si již v závěrečné periodě náskok pohlídal, Jaroslav Pavelka se tak mohl radovat z čistého konta a jeho tým z vítězství 2:0.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Liberečtí se radují z gólu, vlevo střelec branky Jaroslav Vlach.

Zlín zaskočil Mladou Boleslav

Zlínští vstoupili do zápase s favorizovanou Mladou Boleslaví skvěle, když je po 24 sekundách poslal do vedení Karafiát. Výborný vstup Beranů do utkání podtrhl v 6. minutě Řezníček, který zvyšoval už na 2:0.

Bruslařský klub se ze šoku vzpamatoval v 16. minutě díky trefě Kotaly, který snížil na 1:2. Po bezbrankové druhé třetině se o vyrovnání v 48. minutě postaral Flynn a poslal zápas do prodloužení. V něm se prosadil hostující Vopelka, a rozhodl tak o výhře Zlína 3:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Novotný ze Zlína a Jan Stránský z Mladé Boleslavi.

Pardubice rozhodly v přesilovkách

O jedinou branku úvodní třetiny zápasu Pardubic s Vítkovicemi se postaral ve 12. minutě Dej, který překonal domácího Kantora a zajistil hostům vedení 1:0. Dynamu však vyšla výborně první polovina prostřední třetiny, když po trefách Blümela a Kousala otočili skóre ve svůj prospěch. Náskok jim však nevydržel. V 36. minutě srovnal na 2:2 Mallet.

Rozhodující úder si Pardubice schovaly do třetí třetiny, když se během 39 sekund prosadili z přesilové hry Svačina a Camara a poslali Perníkáře do vedení 4:2. Hosté již jen díky Malletově druhé brance snížili na konečných 4:3 pro Dynamo.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Robert Kousal z Pardubic a brankář Vítkovic Miroslav Svoboda.

Divočinu v Litvínově rozhodly nájezdy

Šest branek. Pořádně divoká úvodní část se odehrála v utkání Litvínova s Kometou. Domácí díky brance Balinskise vedli, hosté však po trefách Krále a Zaťoviče skóre otočili. O vyrovnání Vervy se postaral Fronk, po zásahu Kuska však Litvínov znovu ztrácel. I na to však dokázal do konce úvodní dvacetiminutovky díky Hüblovi odpovědět a na ukazateli skóre tak svítil po první třetině výsledek 3:3.

I v druhé třetině hrály prim útoky. Nedříve Zdráhal poslal domácí do vedení, o tři minuty však Chemici po brankách Valského a Horkého prohrávali s Brnem 4:5. Druhá třetina však také skončila smírně, když na 5:5 srovnal Irving.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu.

Ofenzivní hody ve třetí části pokračovaly jen dvěma góly. Nejdříve Lukeš pošesté překonal brněnskou obranu a o 83 sekund později srovnal na 6:6 Mueller.

Další branka do konce zápasu nepadla, střelci se neprosadili ani v prodloužení, o osudu utkání tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější hostující hráči, když postupně uspěli Klepiš, Král i Schneider, za domácí se prosadil jen Zdráhal, Brno si tak po výhře 7:6 odváží dva body.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu.

Hokejová extraliga - předehrávky 28. kola:
Třinec - Karlovy Vary 3:4, po nájezdech
Branky: 24. a 43. Gernát,  28. Růžička - 11. Jiskra, 46. Kohout, 55. Flek, rozhodující sam. nájezd D. Kaše
Olomouc - Liberec 0:2
Branky: 3. Pavlík, 35. Vlach
Dohrávka 2. kola:
Litvínov - Brno 6:7, po nájezdech
Branky: 8. Balinskis, 13. Fronk, 17. Hübl, 24. Zdráhal, 31. Irving, 43. Lukeš - 12. Král, 12. Zaťovič, 16. Kusko, 25. Valský,  27. Plášek, 44. Mueller, rozhodující sam. nájezd Král
Dohrávka 6. kola:
Mladá Boleslav - Zlín 2:3, po prodloužení
Branky: 16. Kotala, 48. Flynn - 1. Karafiát, 7. Sebera, 64. Vopelka
Dohrávka 11. kola:
Pardubice - Vítkovice 4:3
Branky: 25. Blümel, 29. Kousal, 47. Svačina, 48. Camara  - 12. Dej, 36. a 57. Mallet

Reklama

Související témata: