Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 0:2Neprůstřelný Pavelka vychytal Hanáky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Pavlík 0 : 1
35. Vlach 0 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Liberce zvítězili v předehrávce 28. kola extraligy v Olomouci 2:0 a vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Gólem a asistencí k tomu přispěl útočník Jaroslav Vlach. Brankář Jaroslav Pavelka vychytal první nulu v sezoně, před kterou na sever Čech přišel z Plzně. Hanáci si doma připsali čtvrtou prohru z uplynulých pěti vystoupení.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Liberce Jaroslav Pavelka.

Článek
Fotogalerie

Liberec se ujal vedení ve třetí minutě ve vlastním oslabení. Pavlík vypíchl puk na modré čáře, ujížděl s Vlachem na brankáře Konráda a souhru nakonec po přihrávce do výhodné pozice úspěšně zakončil.

V úvodní třetině se pak hrálo bez větších šancí až do 16. minuty, kdy zůstal puk před Konrádem a Ondrušek zastavil dorážejícího hráče jen za cenu faulu. Nebezpečná byla také Lencova dorážka po Rachůnkově střele, proti které se ale Konrád přesunul včas.

Aktivnější Liberec se dostal také ve druhé třetině do šance jako první, Lenc však trefil z pravé strany jen boční síť. Na konci přesilové hry přesně v polovině zápasu pak dorážel jen do Konrádova betonu hostující Pekař.

Vlach navýšil náskok

Domácí brankář si poradil také se Špačkovou tečí po střele Dlouhého. První velká šance Olomouce přišla až ve 33. minutě. Bambulovu zpětnou přihrávku si málem srazil do branky blokující obránce a Škůrek z následného závaru střílel vedle.

Hned vzápětí se ale do dvoubrankového vedení dostal Liberec. Konrád nejdříve dobře zasáhl proti Pavlíkově střele, o malou chvíli později ale za jeho záda prošla jemně tečovaná Vlachova střela od modré čáry. O minutu později střílel z dobré pozice Birner jen do clonícího obránce.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Liberečtí se radují z gólu, vlevo střelec branky Jaroslav Vlach.

Převahu Liberce demonstrovala také Pekařova individuální akce, úspěšně zakončit se mu ji však nepodařilo. Domácí Káňa sice pálil z ostrého úhlu do tyče, ale brankář Pavelka měl situaci pod kontrolou.

Hezkou individuální akcí se prezentoval ve třetí třetině liberecký Musil, puk za Konrádova záda však nedostal. Z dobré pozice vzápětí vypálil jen do středu branky domácí Nahodil. Liberec sehrál dobrou přesilovou hru a Musil zamířil z ideální pozice z mezikruží jen do brankáře Konráda.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva rozhodčí Daniel Hynek, Matěj Pekr z Olomouce a Lukáš Derner z Liberce.

Poté zkoušel štěstí opět Nahodil, tentokrát zamířil mimo tři tyče. Tři a půl minuty před koncem třetí třetiny si Olomouc vytvořila závar před Pavelkovou brankou, hostující gólman si se složitou situací nadvakrát poradil. Úspěšný byl také proti Bambulově akci kolem branky, tlaku olomoucké formace do brankoviště a závěrečné power play.

Předehrávka 28. kola extraligy:
HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. R. Pavlík (J. Vlach), 35. J. Vlach (Rosandič). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Olomouc: Konrád - T. Černý, Švrček, Valenta, Škůrek, Ondrušek, Dujsík, A. Rutar - Bambula, J. Knotek, Burian - Kucsera, Kolouch, J. Káňa II - Pekr, Nahodil, Olesz - V. Tomeček, Gřeš, Ostřížek. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Liberec: J. Pavelka - Knot, Šmíd, T. Hanousek, Rosandič, Kolmann, Derner, T. Havlín - Lenc, A. Musil, Birner - Pekař, Šír, T. Rachůnek - R. Pavlík, Hrabík, J. Vlach - Průžek, D. Špaček, A. Dlouhý. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: