Hlavní obsah

Litvínov - Brno 6:7 SNDivočinu v Litvínově rozhodly nájezdy, raduje se Kometa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Balinskis 1 : 0
12. Král 1 : 1
13. Zygmunt 2 : 1
16. Zbořil 2 : 2
16. Kusko 2 : 3
17. Hübl 3 : 3
24. Zdráhal 4 : 3
25. Valský 4 : 4
27. Plášek 4 : 5
31. Irving 5 : 5
43. Lukeš 6 : 5
44. Mueller 6 : 6
65. Král 6 : 7
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili v dohrávce 2. kola extraligy Litvínov 7:6 po samostatných nájezdech a po sérii čtyř proher vyhráli podruhé za sebou. Severočeši prohráli potřetí za sebou. Gólovou přestřelku rozhodl obránce Filip Král, jenž si v utkání připsal tři body za branku a dvě asistence. Stejnou bilanci měl i František Lukeš na straně domácích.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu.

Článek

"Jsme šťastní za dva body. Bylo to odpracované utkání s divokým výsledkem, ale konečně jsme byli v koncovce efektivní. Bohužel na druhou stranu jsme udělali docela dost chyb v obraně," řekl trenér Komety Jiří Horáček.

Kapitán Litvínova Viktor Hübl si dnes připsal dva body a vyrovnal rekord základní části samostatné české extraligy Petra Lešky. Dvaačtyřicetiletý útočník nasbíral v 1066 utkáních 786 bodů (355+431).

Do první šance utkání se dostal již po 15 sekundách hostující Mueller, pozorného Godlu v brance Vervy ale nepřekonal. Domácí následně převzali iniciativu, ke gólu jim ale pomohla až přesilová hra. Faul Barinky potrestal přesnou střelou lotyšský obránce Balinskis.

I Kometa odpověděla v početní výhodě, přesilovku čtyři na tři využil obránce Král. Hosté pokračovali v aktivitě a o 40 sekund později se zásluhou kapitána Zaťoviče dostali do vedení.

První extraligový gól Fronka

Severočeši však dokázali stejně rychle odpovědět, první extraligový gól v kariéře si připsal Fronk. Kmenový hráč prvoligové Jihlavy má do Litvínova vyřízené střídavé starty a dnes hrál poprvé.

Střelecky bohatá první třetina ale pokračovala a oba celky se prosadily ještě jednou, nejprve opět posunul hosty do vedení Kusko, jenž lehce tečoval Gulašiho střelu od modré, následně vyrovnal pohotovou střelou z otočky kapitán domácích Hübl.

Gólové hody pokračovaly i nadále. Godla zlikvidoval šance Klepiše či Muellera a ve 24. minutě domácí opět vedli. Rychlý protiútok a ukázkové přečíslení dva na jednoho s Hanzlem ideálně zakončil Zdráhal. Kometa však opět rychle odpověděla a vyrovnal Valský, jenž se stejně jako Kusko vrátil z hostování v Olomouci.

Na další změně stavu se podepsala přesilová hra, přesně v čas návratu vyloučeného Demela na led se po Pláškově střele prosadil dorážející Horký. I tentokrát ale soupeř dokázal odpovědět, v 31. minutě vyrovnal kanadský obránce Irving.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova hostili brněnskou Kometu

I ve třetí části se dokázaly oba celky prosadit v rychlém sledu. Ve 43. minutě posunul Vervu do vedení v přesilovce Lukeš, následné chybné střídání ale potrestal Mueller a ve 44. minutě byla Kometa stejně daleko k výhře jako Severočeši.

"Bylo to nahoru - dolů, obrany byly hodně otevřené a na obou stranách bylo mnoho chyb. Nesmí se nám stát, že když dáme tolik gólů, tak jich i tolik inkasujeme," řekl Král.

"Dali jsme docela dost gólů, ale tři jsme soupeři darovali. Mohli jsme v poklidu vyhrát 6:3," uvedl Lukeš, jenž dnes třemi body vyrovnal svou bilanci v celé sezoně. "Důležité je, abychom vyhrávali a je jedno, kdo dá gól. Jsem rád, že to tam naší lajně napadalo, ale musíme v tom pokračovat. Hlavně hrát na puku," dodal osmatřicetiletý útočník.

V 50. minutě skončil puk za zády Godly po přesilovkové střele, místo vedení Komety však putoval na trestnou lavici Zaťovič za kontakt s brankářem domácích. Hostující kouč Zábranský se snažil zvrátit verdikt rozhodčích trenérskou výzvou, nerozhodný stav se ale nezměnil. I díky tomu zápas dospěl do prodlužení.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jakub Valský z Brna a brankář Litvínova Denis Godla, který inkasuje gól.

O výhře hostů mohl v 63. minutě rozhodnout Bartejs, Godla byl ale připraven. Na druhé straně se Klimeš vyznamenal proti Zdráhalovi, Ščotkovi a Jarůškovi. Vítěze zápasu tak určily samostatné nájezdy. Ty opanovali hosté, Godlu překonali Klepiš, Král i Schneider. Klimeš nestačil jen na nájezd Zdráhala.

"Bylo to bláznivé utkání, konečně jsme dali nějaké góly, ale dáme šest branek a nevyhrajeme, to je nepochopitelné. Bylo hodně chyb na obou stranách, některé góly jsme soupeři doslova darovali. Myslím si, že to nakonec skončilo zaslouženou remízou. V nájezdech byl soupeř silnější," řekl trenér domácích Vladimír Országh.

Dohrávka 2. kola extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 6:7 po sam. nájezdech (3:3, 2:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Balinskis (F. Lukeš), 13. Fronk (Gerhát, P. Svoboda), 17. V. Hübl (F. Lukeš), 24. P. Zdráhal (M. Hanzl), 31. Irving (P. Zdráhal, M. Hanzl), 43. F. Lukeš (V. Hübl, Pospíšil) - 12. F. Král (P. Holík, Zaťovič), 12. Zaťovič (F. Král, P. Holík), 16. Kusko (Gulaši), 25. Valský (Schneider, Klepiš), 27. L. Horný (Plášek, Pyrochta), 44. Mueller (F. Král), rozhodující sam. nájezd F. Král. Rozhodčí: Pešina, Šír - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Bez diváků
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich, D. Kolář - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - P. Svoboda, Gerhát, Fronk - Helt, Jícha, Zygmunt. Trenér: Országh.
Brno: Klimeš - Pyrochta, F. Král, O. Němec, Barinka, Freibergs, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Plášek - Schneider, Klepiš, Zaťovič - L. Horký, Brabenec, Valský - T. Šoustal, F. Dvořák, Kusko. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice