Hlavní obsah

Nedvěda je těžké nahradit, připouští trenér Kalous oslabení Liberce

Vyzkoušeli si i postavení úplně na špici tabulky, momentálně jsou hokejisté Liberce druzí v extralize těsně za Spartou. Patří tudíž k aspirantům na prvenství po základní části. „Ale to je ještě daleko. Máme spíše starosti, jak se vypořádat s absencí našeho lídra Petra Nedvěda,“ říká liberecký trenér Jiří Kalous.

Foto: Petr Horník

Liberecký kouč Jiří Kalous gestikuluje na střídačce k hráčům.

Článek

Bílí Tygři nastřádali po 27 kolech dvaapadesát bodů. To je slušná bilance, že?

Co se týče bodové ho zisku, jsme spokojeni. Vítězství se odrážela i v tabulce. Ale druhým aspektem je předváděná hra. V ní se objevuje spousta rezerv, takže pracujeme na určitých věcech.

Doma jste vyhráli dvanáctkrát v řadě. Málokomu se taková šňůra podaří. Ale už skončila...

Samozřejmě jsme za tu sérii byli rádi. Myslím, že jsme během ní docela často uspěli v prodloužení nebo na nájezdy.  A to díky vynikajícím výkonům brankáře Pince. Párkrát se štěstí přiklonilo na naši stranu.

Tématem těchto dní je ale liberecká marodka. Jak to vnímáte?

Každá absence zraněných hráčů je nepříjemná a nás navíc postihlo zranění Petra Nedvěda. Každý ví, že nám zařídil hodně gólů a vítězství. Ale v hokeji se zranění občas a někdo docela často stávají, takže se s tím musíme vyrovnat. Věřím, že se nám postupně začnou vracet chybějící hráči, i když Nedvěd ještě ne.

Jak si vedou mladí hráči, kteří dostávají příležitost?

Není snadné Nedvěda nahradit. Místo něj zaskakuje v první lajně Michal Bulíř, který se snaží a odvádí maximum. Mladí kluci nemají tolik zkušeností, ale perou se s tím.

Co očekáváte od nadcházející série zápasů? Říká se, že hlavně extraligový pořad v prosinci je hodně důležitý...

V neděli hrajeme v Pardubicích, v úterý doma se Spartou. Neděláme rozdíly mezi soupeři a na každý zápas se chceme zodpovědně připravit.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice