Hlavní obsah

Zraněný Ujčík se na led vrátí nejdříve po Novém roce

OSTRAVA

Návrat zraněného hokejisty Viktora Ujčíka se odkládá nejdříve na začátek ledna. Devětatřicetiletý útočník Vítkovic se stále potýká se zraněním podkolenní šlachy, které utrpěl 30. října v extraligovém utkání s Libercem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejový útočník Vítkovic Viktor Ujčík

Článek

Vítkovický veterán zkoušel v pátek bruslit, ale po několika minutách musel kvůli bolestem skončit. "Doktor mi jasně řekl, že jakmile to bude bolet, tak nemám vůbec bruslit. Stoprocentně nepůjdu do zápasu dříve než před Novým rokem. Utkání na Spartě, ve Varech padají a to samé musím bohužel říct i o Spengler Cupu," řekl Ujčík pro oficiální web klubu.

Bývalý forvard národního týmu trpí podobným problémem jako kdysi opora české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický, jenž musel marodit dlouhou řadu měsíců.

Ujčík ke zranění přišel po bodyčeku libereckého hráče, který ho trefil těsně nad koleno. "Najednou jsem ucítil příšerné bodnutí uvnitř kolene, ale zároveň i zvenku. Pak to ale vypadalo, že se to zklidnilo a že už to je dobré. Jenže to byl právě podle doktora jen chvilkový stav, kdy se mi zahojily natažené vazy," uvedl Ujčík.

Podle něj se ani nedá přesně určit doba léčby. "Je to strašně nepříjemné zranění, které se pomalu hojí. Není ale předvídatelné. Najednou se může stát, že bude vše dobré, ale taky to může trvat i dalších pět týdnů," uvedl Ujčík, který do svého zranění stačil v 15 zápasech nastřílet sedm gólů a přidat osm asistencí.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec