Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 2:1 SNBídná série Ocelářů pokračuje, derby ovládly Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Hrehorčák 0 : 1
44. Lakatoš 1 : 1
65. Hruška 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic porazili v utkání 29. kola extraligy vedoucí Třinec 2:1 po samostatných nájezdech. Oceláři vedli gólem Patrika Hrehorčáka, domácí však v třetí části srovnali svým nejlepším střelcem Dominikem Lakatošem a v nájezdech rozhodl Jan Hruška o tom, že lídr tabulky potřetí v řadě utrpěl porážku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Dominik Lakatoš z Vítkovic a Guntis Galvinš z Třince.

Článek
Fotogalerie

Tradičnímu derby tentokrát scházela atmosféra zaplněných tribun, ale i bez ní mělo utkání spád. Jako první dostali kotouč do sítě Třinečtí, Stránského teč z deváté minuty ovšem sudí po poradě s videem neuznali, protože hostující hráč puk zasáhl vysokou holí.

I přesto, že hostům hned zkraje utkání vypadl ze hry zraněný Marcinko, po vyrovnaném začátku postupně přebírali otěže. Tolik vyložených příležitostí si však nevytvářeli. Dolejš už ve druhé části zhatil pokus Doudery, ovšem vzápětí už se Oceláři přece jen radovali: Gernát zavel puk do pásma, přenechal jej do tandemu Hrehorčákovi, jenž se z kruhu zápěstím přes obránce ve 26. minutě trefil nad Dolejšův beton.

Vítkovice, které se za posledních čtrnáct kol teprve potřetí představily doma, před Kacetla pronikaly ještě hůře. Trška navíc faulem na Michala Kovařčíka v 32. minutě nabídl Třinci trestné střílení, Růžička ale svůj bekhendový blafák přetáhl a nezakončil přesně. Hosté pak další čtyři minuty obléhali útočné pásmo ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, ale druhý gól přidat nedokázali, a tak o těsný náskok přišli.

Lakatoš zařídil vyrovnání

Chvíle domácích nastala ve 44. minutě: Lakatoš po Štencelově přihrávce překonal střelou po ledě Kacetla a připsal si už svůj 13. gól sezony.

Slezané zvýšili tempo i kadenci, ale Stránský orazítkoval pouze horní tyčku. V prodloužení měl Třinec i přesilovku pět na tři, jenomže ji nevyužil a v samostatných nájezdech ho k prohře odsoudil ve čtvrté sérii Hruška.

29. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 44. Lakatoš (Štencel, R. Polák), rozhodující sam. nájezd J. Hruška - 26. Hrehorčák (Gernát, O. Kovařčík). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Bez diváků.
Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Štencel, P. Trška, Gewiese, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, Schleiss - Dej, Marosz, L. Krenželok - M. Kalus, Werbik, Mallet - Fridrich, J. Mikyska, Ryšavý. Trenér: Holaň.
Třinec: Kacetl - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Jaroměřský, Kundrátek, od 21. M. Adámek - M. Stránský, P. Vrána, Martin Růžička - Hrňa, Marcinko, Kurovský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Šedivý, R. Veselý, Dravecký. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: