Hlavní obsah

Litvínov hledá náhradu za Hanzla, zkouší Švéda Nylandera

LITVÍNOV

Nejzajímavější událost v zápase litvínovských hokejistů se Zlínem? Nepochybně premiéra zkušeného útočníka Petera Nylandera v české extralize. Protřelý borec se stal historicky prvním Švédem, který oblékl dres Litvínova v nejvyšší soutěži.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Litvínova

Článek

Hokejista, jenž za měsíc oslaví 36. narozeniny, nastoupil k úvodnímu vystoupení poté, co jeho třídenní zkouška byla prodloužena zatím na dva zápasy. Mladší bratr někdejší hvězdy NHL Michaela Nylandera má zkušenosti ze švédské, finské i ruské nejvyšší soutěže (Petrohrad, Chabarovsk). Peter Nylander je celkově dvaatřicátým cizincem, který se objevil v kádru Litvínova. A zároveň se stal zástupcem už jedenácté země, jejíž hráči působili v severočeském klubu.

„Momentálně nám chybějí distancovaný Ručinský se zraněným Lukešem a musíme se připravit i na situaci, že v lednu nejspíš odejde Hanzl zpátky do Ústí. Proto za něj hledáme náhradu a zkusili jsme Nylandera. Má dobré bruslení, udrží se na puku, ale mám dojem, že v této sezóně dosud nikde nehrál. A ta pauza je zpočátku znát,“ řekl litvínovský trenér Jiří Kučera na adresu eventuální posily.

Kučera si oživil švédštinu

„Nylanderův výkon proti Zlínu možná ovlivnil i fakt, že byl nemocný a v pondělí ani netrénoval,“ podotkl kouč Severočechů. V komunikaci s novým cizincem nevidí Kučera problém. „Mluvím s ním švédsky, protože jsem tam kdysi dlouho hrál a dodnes mám kontakty na švédský hokej. Docela jsem si tu švédštinu rád oživil, když jsem mu sděloval, jakým stylem chceme hrát a dával jsem mu pokyny při tréninku i během zápasu. Ale Nylandera beru jako každého jiného hráče, nemá u mě žádná privilegia. Ještě ho nasadíme ve čtvrtek v Mladé Boleslavi a pak se vedení klubu rozhodne, zda mu nabídne angažmá,“ prozradil kouč.

A jak viděl Kučera zápas se Zlínem? „Měli jsme hodně špatný přístup k začátku. Prvních dvacet minut jsme odehráli vyloženě se strachem. Doplatili jsme na chyby v obraně. Za stavu 0:3 jsme sice snížili, ale naplno jsme se rozehráli až ve třetí třetině. Bohužel se na nás negativně asi podepsala reprezentační přestávka. Vždycky je těžké odhadnout, co to s mužstvem udělá. Ale to není omluva pro porážku,“ mínil trenér Litvínova.

Naopak spokojen byl asistent trenéra Zlína Josef Turek. „Nad Litvínovem jsme vyhráli potřetí v sezóně, z toho podruhé na jeho ledě. Tenhle soupeř nám paradoxně sedí, i když doma předtím sbíral hodně bodů. Pomohl nám vlastní gól Litvínova. Z našeho týmu vyčnívali dva hráči - parádní zápas sehrál Petr Čajánek a skvěle zachytal Luboš Horčička."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články