Hlavní obsah

Zlínský Honejsek si dal gólem dárek ke dvacetinám

Přes dva měsíce čekal zlínský hokejový útočník Antonín Honejsek na svůj třetí gól v extralize. Statistici mu ho připsali v zápase v Litvínově. Ale i z hlediště bylo jasně vidět, že Zlín se dostal do vedení ve druhé minutě poté, co si dal domácí obránce Kubát vlastní branku.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Zlína Antonín Honejsek (vpravo) před Vrbatou z Mladé Boleslavi

Článek

„Konečně, že jsem se postaral o gól. Byl sice hodně kuriózní, vlastně na něm nemám velkou zásluhu, ale počítá se, a to je hlavní. Chtěl jsem střílet před branku, kde projížděl spoluhráč Kubiš, ovšem bránící hráč si srazil bruslí puk do sítě a gólman nestačil zasáhnout,“ líčil Honejsek, který v pondělí oslavil dvacáté narozeniny. „Takže jsem si dal docela dobrý dárek. Škoda, že těch branek nemám na svém kontě více,“ prohodil mladý forvard a cenil si bodů z Litvínova.

„Věděli jsme, že Litvínovští hrají hlavně doma ofenzivně. Jenže tentokrát se nám zdáli unavení a využili jsme toho. Pak se nám už hrálo perfektně. Máme dobrý tým a věřili jsme, že si odvezeme vítězství. Nemuseli jsme nikam spěchat a celkem hladce jsme dovedli zápas k úspěšnému konci,“ povídal zlínský útočník.

Litvínovský obránce Karel Kubát se přiznal k „vlastenci“. „Myslím, že takhle smolně jsem si vlastní gól nikdy předtím nedal. Kluci mi to ale nevyčítali. Aspoň ne během zápasu nebo hned po něm. Měli jsme sice skoro šedesát minut na obrat, ale tentokrát to nevyšlo.“

Jediný gól Litvínova vstřelil další bek Matěj Stříteský. „Nevím, jestli jsme nebyli nekoncentrovaní. Prostě přišly nešťastné góly, ale po našich chybách. Třetí třetina už byla lepší. A že jsem dal branku? To vůbec nic neřeší. Potřebovali jsme nad Zlínem vyhrát, abychom jeli ve čtvrtek do Mladé Boleslavi v dobrém rozpoložení. Takhle jsme pod tlakem a je na nás, abychom se znovu zvedli.“

Reklama

Související témata: